Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yakın zamanda hizmete açılması planlanan Radyasyon Onkolojisi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kanser hastalarının yüksek teknolojili kanser tedavi cihazı ile tedavi edilmesine olanak sağlayacak olan merkezde cihaz kurulum işleminin yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Prof. Dr. Koç, “Radyasyon Onkolojisi Merkezinin açılmasıyla birlikte bölgemizde kanser tedavisinde önemli bir adım atılmış olacaktır.  Bu yeni merkez sayesinde hastalarımız, tanı ve tedavi süreçlerinde modern ve etkili sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Bu yenilik, hem hasta memnuniyetini artıracak hem de hastanemizin hizmet yelpazesini genişletecektir” dedi. Eylül ayının ilk haftası içerisinde Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nin hizmete başlamasını planladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Cihaz kurulum işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerekli testler yapılarak Nükleer Denetleme Kurulu’ndan ruhsat onayı alınması için başvuru yapacağız” diyerek Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nde sunulacak olan hizmetin tüm hastalara şifa getirmesini diledi.

Gazze Şeridi'ndeki 443 bin çocuk, çocuk felcine karşı aşılandı Gazze Şeridi'ndeki 443 bin çocuk, çocuk felcine karşı aşılandı

4 (3)-2

Yüksek teknolojili kanser tedavi Cihazı ile milimetrik hassasiyet

Hastaneye yeni kazandırılan cihazın ışın tedavisi alanının en yeni teknolojilerinden olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, “Yüksek teknolojili kanser tedavi cihazı ile kanserli hücreye çok daha yüksek doz ışını güvenli bir şekilde uygulama sayesinde daha kesin çizgilerle tedavi alanı belirlenebilmekte ve tedavi süreleri kısalmaktadır. Bu cihaz sayesinde kanser teşhisi konulmuş olan hastalarımıza planladığımız tedaviyi, yan etkileri en aza indirecek şekilde uygulayabilmekteyiz. Radyoterapi yapılması gereken (vücudun her bölgesinde) tüm tümörlerin tedavisinde  1 mm hassasiyetle ışınlama imkanı yapılabilmektedir” diyerek cihazın vücuttaki küçük hacimli veya riskli organlara komsu olan tümörlerin tedavisinde rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi. Kanserli hastaların tümör tedavilerinde çığır açan kanser tedavi cihazının ışın tedavisi alan hastalara yüksek standartlarda iyileşme olanağı sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, tedavisi uzun süren hastaların merkezde yatarak tedavi görebileceğinin de altını çizdi.

1 (3)-4

Beyhekim’de yeni birimler, modern hizmetler

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eğitim araştırma misyonuna uygun hizmetleri sunabilmesi adına önemli projeleri teker teker hayata geçirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bu yıl içerisinde açtığımız, 24 yatak kapasiteli yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile 16 yatak kapasiteli 3.basamak erişkin yoğun bakım ünitemiz şehrimiz adına çok önemli bir sorunu ortadan kaldırdı. Yine yıl içerisinde yenilediğimiz çocuk acil servisimiz, hastaların daha hızlı ve modern şartlarda sağlık hizmeti almalarına olanak sağladı. Hastanemizde bu yıl tıbbi onkoloji kliniği açıldı ve kanserli hastalarımız kemoterapi hizmetlerini kliniğimizde almaya başladılar. Radyasyon Onkolojisi Merkezimizin de hizmet sunmaya başlamasıyla birlikte hastanemizin bölgede hizmet sunan, en nitelikli ve donanımlı sağlık tesisi olması hedefine yönelik adımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız. Hastane içerisinde gerçekleştirdiğimiz fiziki düzenlemelerle birlikte yan dallara ve yeni birimlere her geçen gün yenileri eklenmeye devam edecektir” dedi.

2 (3)

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nde gerçekleştirilen incelemelere, hizmet başkanları, Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer ile birlikte diğer hastane idarecileri de eşlik ettiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ