Beslenme de zeytinyağı hep ayrı yerde tutulmuştur. Birçok faydası olduğu için sofralarda hep bulunsun isteriz. Zeytinyağında, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, polifenoller gibi 230’a yakın bileşen bulunur, yalnız bileşenler zeytinin yetiştiği yöre, hasat zamanı, zeytinyağının elde edilme yöntemi ve iklim gibi birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Zeytini Akdeniz diyetinin önemli bir parçası haline getiren en önemli bileşenleri yağ asitleri ve polifenollerdir. E vitamininin yanı sıra zeytinyağının içerisinde A, D ve K vitaminler bulunur. Zeytinyağını özel kılan yapısındaki tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır.

Zeytinyağını diğer yağlardan ayıran özellik ise, bunu direkt meyvenin (zeytinin) kendisinden elde ettiğimiz meyve suyu dur. Oysa diğer yağları tohumundan elde edilir.

Kalp, cilt, metabolizma, sindirim, saç, karaciğer daha birçok alanda zeytinyağının birçok organımıza yararı vardır. Beslenme uzmanları sofralarınızda hep zeytinyağı kullanılmasını ister. Metabolizmayı hızlandırdığı için, bunun yanında sindirimi düzenlediği için, karaciğerin fonksiyonlarının artmasına yardımcı olduğu için, cildi koruduğu ve saç bakımına etkisi olduğu için, kan basıncını düzenleyip, kan basıncını düzenlediği için, stresi azalttığı için yemeklerde salatalarda zeytinyağı tercih edilmesiyle hep önerilerde bulunurum. Akdeniz tipi beslenmenin baş tacıdır zeytinyağı. Kolestrol düzeyinin de azalttığı için beslenmelerde hep önerilmektedir. Enflamasyonu da engellediği için iltihabı hafifletir. Midenin boşalma süresini uzatarak acıkma hissini geciktirdiği için sağlıklı beslenme piramidinde olması gerekir. Yüksek tansiyon tedavisi ve diyabetin önlenmesine yardımcı olduğu araştırmalarda ortaya konulmuştur.

Bunların yanında zeytinyağın zekaya olumlu etkisi deneylerce kanıtlanmıştır. Bunun içindir ki çocuklarda okul başarısını olumlu etkileyebileceği için günlük tüketimini alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Zeytinyağını özel kılan yapısındaki tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenlerdir. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Zeytinyağını diğer yağlardan ayıran özellik ise, bunu direkt meyvenin (zeytinin) kendisinden elde ettiğimiz meyve suyu dur. Oysa diğer yağları tohumundan elde edilir.

Beslenmenizde zeytinyağına yer verin.

Sağlıcakla kalın…