Bünyenizi sevin. Kendinize iyi bakin. Psikoloji yanında beslenmenizle de kendinizi güçlü tutun. Günlük hayatın koşturmacasından bazen beslenmeniz de küçük dokunuşlar yaparak kendinizi daha dinç hissedin. Dış görünüşünüze özen verirken aynısını bedeniniz için de yapın. Sağlıklı beslenmek bir vücudun olmazsa olmazıdır. Vücudumuz her daim yenilenme sürecindedir. Zaman zaman keyfiyetten tükettiklerinizin yanında vücudun kendini yenileme döngüsünde olduğunu unutmadan beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Sağlıklı beslenmeyle yenilenen vücudunuza küçük dokunuşlar yapın. Bazen dış görünüşünüz için yaptıklarınız yanında cildiniz, saçınız, iç organların ve kan hücreleri için yenilenmek için besinler en güzel çözümdür.
Mevsimsel geçişler yada hastalıkların bitişiyle vücudun bazı vitamin ve mineral ihtiyaçları artar. Hormonlar da değişiklik olabilir. Bazen yorgunluklarla da karşılaşılabilir. Her biri için yapılacak beslenme önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz...Öğünlerinizi düzenleyin. ana öğünlerinizi ve ara öğünlerinizi atlamayın. Porsiyonlarınızı çeşitlendirin. Tek besinle öğün atlamayın. Güne zinde başlamak için sağlıklı bir kahvaltı yapın. Tuz, şeker tüketiminize dikkat edin. Ekmek tüketimlerinizi tam buğday veya çavdar gibi tercihlerden kullanın. Bol su tüketin, vücudunuzun en ihtiyacı olan şey. Güvenilir bitki çaylarından tüketin. Öğünleriniz de sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Kendinizi sevin bedeninizi sevin. Egzersiz ve uykuyu da hayatiniz da düzene koyun. Size uymayan beslenme programlarından uzak durun.
Hangi besinlerle kendi vücudumuz için neler yapabiliriz. Her sebzenin hücre ve dokuların yenilenmesi için vücuda kattığı yararlar vardır. Antioksidan yönünden oldukça zengin olan sebzelerin tüketilmesi gerekiyor. Göz, cilt, kan hücreleri ve organlarımız için yararları oldukça fazla. Meyveler de vitamin ve mineral yönünden zenginken vücudun yenilenmesinde çok katkısı var. Kaliteli protein b12 gibi vitaminler için kasların gelişmesi, güçlü olması, saç tırnak ve cildin onarılması için et ve süt grubunun da tüketilmesi şarttır. Her besin grubunun vücudunun ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır.
Besinler hücre yenilenmesin de rol oynuyor. Vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudun direncini arttırıyor. Barsak floransımızın bütünlüğünü korurken onarımında da büyük roller oynuyor.  
Bir çok besinin vücuda bir çok yararı vardır. Onun için her besinden tüketilmelidir.
Kendiniz için yenilenin ve besinlerle vücudunuza güzel dokunuşlar yapın.
Sağlıcakla kalın..