2009-2014 Yılları arasında Cenab-ı Mevla nasip etti, 5 yıl boyunca kullarına hizmet görevi verdi ve bu dönemde Konya İli Çumra İlçesi Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu görevin ne kadar kutsal ve önemli bir görev olduğunu yaşayarak ve çalışarak görme imkanını buldum. Bu görevi bana nasip ettiği için Yüce Mevla’ya her zaman şükrettim. İnsanlarımı daha yakından tanıma fırsatı buldum, onlarla içiçe bir hayat sürmenin mutluluğunu yaşadım. 2014 yılında ayrılırken biliyordum ki, Çumra’da benim en az 7.500 tane evim var, onbinlerce abim, kardeşim, bacım, teyzem, amcam var; kısacası kapısını çalmadan girebileceğim çok büyük bir ailem var. 

<< Çok şey yaşadım 5 yılda çoook>>

<<Çok şey öğrendim bu 5 yılda, hem de çoook>>

Aslında anı yazmak gibi bir adetim yoktur. Ancak Çumra’da görev yaptığım bu 5 yıllık süre içerisinde, koskocaman bir ilçenin beş yılını herşeyi ile bilen bir insan olarak bu bilgileri mezara götürme hakkına sahip olmadığımın da bilinci içerisinde yaşadıklarımı not edip yazmaya başladım. Düşünsenize, bir ilçenin 5 yılı herşeyiyle, doğrusuyla eğrisiyle sizin beyninizde. Ve fani olan insanla beraber bütün bu bilgiler yok olup gidecek. Şahıs olarak olsa bu kadar uğraşıp yüzlerce, hatta binleri bulabilecek bir yazıyı yazmaya yorulmazdım. Ama biliyorum ki Çumra halkının bu beş yılını kendimle beraber mezara götürme lüksüne sahip değildim ve yazmalı idim; yazdım.

Bunları, ölmeden kimseye göstermemek düşüncesinde idim. Ancak bu sene Ramazan ayı öncesi çok sevdiğim ve yıllara dayalı bir dostluk, arkadaşlık bağıyla kopmadığım dostlarımdan birisi (Mustafa Aslan) benden birkaç satır yazmamı isteyince bu hatıratımdan birkaç tanesini sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Her satırında bir yaşanmışlığın kokusu olan yazdıklarımı kendim geri okurken şunu gördüm. Yüce Mevla, kullarına hizmet eden insanlara olmadık kapılardan umulmadık yardımlar yapıyor ve şunu idrak ettim ki bu meslek;

<<İnsana düşmanını da dost etme imkanı verdiği gibi doğru olmazsan hazır dostunu da kaybettirir. Seni aldığın dualarla cennete taşıyabileceği gibi, yanlış hareketlerle hazır iyi amellerini de yok edip cehennemin dibine kadar da götürebilir.>>

Dedim ya hem kutsal bir görev, hem kıldan bir kantardır belediye başkanlığı. Allah, kulları için halis kalple hizmet eden bütün belediye başkanlarımızın yardımcısı olsun.