Karatay Belediye başkanımız Av. Hasan Kılca geçen hafta diğer gazeteler gibi Yenigün Gazetesi’ni de Şehir Parkında misafir etti.

Tabii ki gaye belediye çalışmaları hakkında basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek ve dinlemede kalıp basın aracılığı ile olacak öneriler olursa daha iyi hizmetler yapabilmek için onları değerlendirebilmek.

Yapılan hizmetleri anlatabilmek için resimli tablolar çok iyi düşünülmüş sıradan bir kişi bilgi sahibi olabiliyor. << Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma>> derler. Gerçekten Başkan Kılca, Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği ile büyük mesafe katettiği her yönü ile belli. Birçok hizmetin yanında Ova da doğan bir kişi olarak toz içinde alan ova köy sokaklarının kilit taş yapımı ile tozdan kurtulmuş olmasını görmek çok güzel bir hizmet.

1970 öncesi çocuk iken yüzmek bile nasip olan bakir olan Obruk Gölü’ne ve Kırım Tatarı Yağlıbayat Köyü’nde bulunan tarihi mekâna değer verilmesi gerçekten takdire şayan. Bir diğeri de her geçtiğimde ve bir dost cenazesi nedeniyle Hacı Veyis camii’ne namaz kılmaya gittiğim de hemen caminin karşısı Bey Sokağı-Dolav (Dolappare) Şeyh Ulema arasına acaba ne zaman sıra gelecek derdim.

Şükür bura ile ilgili projenin hazır ve yakında uygulamaya geçileceğini Sayın Başkan Kılca'nın ağzından duymak bir Konyalı olarak beni ziyadesi ile memnun etti.

MÜSTAKİL ATLETİZM SAHASI

Hepimizin malumu 1950 yılında yapılan Şehir Stadı (eski stad) yakın bir tarihte yıkıldı ve yerine cami yapımı hızla devam ediyor. Birçok Konyalı nasıl olsa 42000 kişilik yeni bir stadımız var diye düşünür. Profesyonel futbol için sorun değil nasıl olsa daha iyisi var.

Ama Konya'nın ata sporu bisiklet, 100ün üzerinde Milli sporcu yetiştirmiş, Konya'nın öncelikli spor branşları atletizm, boks, güreş, jimnastik dallarını ne yapacağız, yeni Milli ve başarılı sporcularımızı nasıl yetiştirebileceğiz.

Neyse ki Türkiye'de yetişmiş milli bisikletçilerin %50'den fazlasını yetiştiren Konyamıza bisiklet Veledromu inşaatı başladı ve mesafe kat edildi. İçimiz rahatladı.

Bisiklet, Meram ilçemizde filizlenecekse atletizmde Karatay da yapılacak Müstakil Atletizm Sahası ile 1.450.000 nüfuslu şehrimize yakışacaktır.

1960 yılında Konya'ya gelen zamanın Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Sami Yavrucak 1963 yılında 300 m lik Müstakil Atletizm pistini sporun hizmetine sunmuştu. Yıl 2021 şehir merkezinde atletizm pisti olmayan bir Konya.!

1974-87 yılları arasında 14 yıl da 14 milli atlet yetiştiren 27 yıl spor teşkilatında çalışan bir kişi olarak ilk defa bu konuda sesli düşünüyorum.

Tabi ki bunun ilk sebebi Kılca Başkanda bu ışığı gördüğüm için. Bir diğeri ise Spor Hizmetleri Genel Müdürü'nün Konyalı olması yanında ilimiz siyasilerinin samimiyetlerine inandığım içindir