Sosyal medya platformları üzerinden son günlerde hızla yayılan ve kiracılara yönelik yeni bir nakdi yardım başlatıldığını öne süren paylaşımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yalanlandı. Vatandaşların iyi niyetini ve ekonomik beklentilerini suistimal etmeyi amaçlayan bu tür asılsız haberlerin, aslında kişisel verileri ele geçirmeye yönelik birer tuzak olduğu ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADAKİ "BARINMA DESTEĞİ" İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Milyonların beklediği an geldi: 2027 hac kura sonuçları açıklandı!
Milyonların beklediği an geldi: 2027 hac kura sonuçları açıklandı!
İçeriği Görüntüle

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, bazı hesapların "barınma desteği" adı altında yanlış bilgi servis ettiği vurgulandı. Vatandaşların bu tür asılsız paylaşımlara itibar etmemesi gerektiğini belirten bakanlık, "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan Bakanlığımızın 'barınma desteği' adı altında kiracılara nakdi yardım vermeye başladığına ilişkin paylaşımlar asılsızdır" ifadesini kullanarak iddiaların temelsiz olduğunu net bir dille ortaya koydu.

KİŞİSEL VERİLERİ HEDEF ALAN DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ

Söz konusu paylaşımların asıl amacının yardım sağlamak değil, vatandaşların hassas bilgilerine ulaşmak olduğu kaydedildi. Bu yöntemle veri hırsızlığı yapmaya çalışan şahıslara karşı yasal sürecin başlatıldığı bildirilerek, "Vatandaşlarımızın kişisel verilerini ele geçirmek amacıyla bu tür paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunuyoruz" denildi. Bakanlık, bu tür siber suç girişimlerine karşı hukuki takip mekanizmalarının kararlılıkla işletildiğinin altını çizdi.

DOĞRU BİLGİ İÇİN RESMİ KANALLARIN TAKİBİ ŞART

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşların mağduriyet yaşamasını engellemek adına yapılan duyuruda, sosyal yardım ve hizmetlere dair güvenilir kaynakların altı çizildi. Bakanlık, açıklamasında doğru bilgilendirme için şu adresi gösterdi: "Vatandaşlarımız, sosyal hizmetlerimiz ve sosyal yardımlarımız hakkındaki güncel ve doğru bilgilere resmi internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabilir."

Kaynak: AA