Son günlerde Türkiye’nin Manisa, İzmir, Aydın, Isparta, Bilecik, Antalya, Antalya ve Hatay’daki çıkan orman yangınlarında binlerce dönümlük alan kül oldu. Yangılar rüzgârın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar geldi.

Çıkan Orman yangınları kimi noktalarda kontrol altına alınamayınca köylüler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sekiz ili etkileyen yangın afeti vatandaşların ev ve iş yerlerini küle çevirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum orman yangınlarının etkili olduğu 8 ilde hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bakan kurum yangınlara ilişkin "Yaptığımız incelemeler sonucunda Bilecik, Manisa, İzmir, Aydın, Antalya, Hatay, Adana ve Isparta'da, 8 ilimizde çıkan yangınlardan etkilenen toplam bina sayısı 1168'e ulaşmıştır." dedi.

HASAR ÇALIŞMALARI KAÇ İLDE TAMAMLANDI?

Konya'da çıkan yangın korkuttu
Konya'da çıkan yangın korkuttu
İçeriği Görüntüle

Bakan Kurum yangından ev ve iş yerleri yanan vatandaşları ziyaret eder hasar tespit çalışmalarını yakından takip etti.

İzmir, Bilecik yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

İzmir’de 282 ev ve iş yerleri hasar görürken Bilecik’te 133 ev ve iş yerleri hasar gördü.

8 ilde yaşanan orman yangın felaketinde bin 168 ev ve iş yerleri etkilendi. Yaşanan felaket sonrası Bakan Kurum vatandaşlara geçmiş olsun diyerek bir yıl içerisinde ev , iş yerleri ve ahırların yapılacağı müjdesini verdi.

Muhabir: ALİ EMİR ARSLAN