Vakıftan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından 23 gündür sahada olan 13 bin 800 kişilik gönüllü ekip, gerek deprem bölgelerinde gerek yardım toplama merkezlerindeki faaliyetlerde görev aldı.

Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinden 1650 tır, kamyon ve transit araçla içerisinde battaniye, kuru gıda, giyim, hijyen paketi, elektrik malzemeleri, ısıtıcı, çadır, atkı bere seti ve bebek maması bulunan 950 bin koli depremzedelere ulaştırıldı.

Depremin yaşandığı günden beri sahada yardım çalışmalarına devam eden vakıf, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da "TÜGVA Destek Merkezi" kurdu.

Yardım merkezlerine ulaşma imkanı olmayan vatandaşlar için 53 TÜGVA Destek Mobil Marketi, Hatay, Adıyaman, Maraş, Malatya ve Osmaniye'de çalışmalara başladı. Mobil market, 62 bin 676 kilometre yol yaparak, 9 bin 275 hanenin ihtiyacının giderilmesine destek oldu.

Kahramanmaraş'ta kurulan hijyen noktaları ve ecza çadırı ise depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşıladı.

TÜGVA, Adıyaman ve Gaziantep'te birer, Malatya ve Hatay'da ikişer, Kahramanmaraş'ta 3 tane kurduğu anne ve çocuk çadırlarında çocuklara oyun alanı sundu, psikososyal çalışmalarla destek oldu.

Deprem bölgesine çevre illerdeki TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi ağırlandı

Aşevinde verilen hizmetle Kahramanmaraş'taki depremzedelere, üç öğün sıcak yemek imkanı ile 264 bin servis yapıldı.

Depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığı merkezlerin yanı sıra Kahramanmaraş'taki vatandaşların, özellikle şarj noktasında ihtiyacını karşılamak için TÜGVA Seyyah İcathane tırı enerji noktasına dönüştürüldü.

Yıkılan Zümrüt Apartmanına ilişkin şok eden detay! Yıkılan Zümrüt Apartmanına ilişkin şok eden detay!

Deprem bölgesine çevre illerde yer alan Sivas, Kayseri, Adana, Konya, Trabzon, Kars, Antalya, Sinop, Samsun ve Kastamonu'da 7/24 çay, sandviç, sıcak çorba ve ısınma hizmeti sağlanan TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi konakladı.

Deprem bölgesindeki afetzedelere yardım için gelen Türkiye'nin dört bir yanından TÜGVA destek ekipleri, sahada yaraları sarmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim