Deprem bölgesinde faaliyetlerini sonlandırdıktan sonra gönüllü eğitimlerine başlayan SARIL Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin eğitimleri hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Abdullah Yağcı, iki gün süren eğitime tüm gönüllüleri davet etti Sarıl Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, ‘Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü’ eğitimleriyle gönüllülere eğitim vermeye devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremde hızla bölgeye hareket ederek öğle saatlerinde bölgeye ulaşan SARIL Arama Kurtarma ekibi, hızla arama kurtarma faaliyetlerine başlayarak 9 gün boyunca bölgede görev aldı. Dönüş yaptıktan sonrada çalışmalara devam eden Dernek, gönüllü eğitimleri planlayarak arama kurtarma destek gönüllüsü eğitimlerine başladı.

“680 bin civarında konut, 70 bin civarında iş yeri yıkıldı” “680 bin civarında konut, 70 bin civarında iş yeri yıkıldı”

‘BİZDE BÖLGEDEYDİK’

Konuyla ilgili bilgiler veren SARIL Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Yağcı, ekibin olası afet durumlarına karşı her zaman hazırlıklı olduğunu ifade etti. İlk günden bölgeye giderek çalışma yürüttüklerini belirten Yağcı, “Afetin olduğu anda alarm durumuna geçtik. Hızlı bir şekilde koordinasyon merkezinde toplandık ve arama kurtarma teçhizatlarını hazırlayıp, yükleyip bölgeye doğru hareket ettik. Saat 13.00 sıralarında Hatay-Belen'e ulaşıp arama kurtarma faaliyetlerine başladık. Bölgede çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, 9 günün sonunda koordinasyon merkezine dönüş yaptık.” dedi.

‘EĞİTİM ALMIŞ GÖNÜLLÜLERİN ARTMASINI İSTİYORUZ!’

Bölgeden geldikten sonra yüzlerce gönüllü aldıklarını ve gelen çağrılara duyarsız kalmadıklarını aktaran Yağcı, bu kapsamda verilen eğitimi şu şekilde anlattı: “Hızlı bir şekilde planlama yaptık ve ilk gönüllü grubumuza ‘Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü’ eğitimlerini verdik. 2 gün süren eğitimde ilk gün, eğitim salonunda ‘afet farkındalığı, arama kurtarma nedir, nasıl hareket edilir, enkazda nasıl çalışılır’ konuları işlendi. İkinci gün koordinasyon merkezimizin eğitim sahasında arama kurtarmada kullanılan makina ve teçhizatlarını tanıttık ve gönüllüler tüm makinaları kullandılar. Eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz sertifikalarını aldı. Eğitimlerini almış gönüllülerimizin artmasını istiyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek, herkesi SARIL Arama Kurtarma gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Gönüllü olmak için irtibat numaralarımız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçebilirler. Ülkemize tekrar geçmiş olsun, afetsiz günler dilerim."

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim