Tüm dünyada olduğu gibi ampute futbol Türkiye’de de oynanmaya devam ediyor. Zor şartlar altında maçlara çıkan ampute futbol takımları tüm engellere rağmen, sahada terinin son damlasına kadar savaşıyor. Ampute futboluna gönül veren sporcular, bugün ki şartlarda milli takım düzeyinde de önemli başarılar elde edebiliyor. Futbol dışında da engel tanımayan binlerce sporcu, engelleri aşarak uluslararası arenada Türkiye’yi yeni madalyalar kazanarak gururla temsil edebiliyor. Bu kapsamda Konya Ampute Futbol Takımı Teknik Direktörü Adem Kaya, asıl engelin ise fizikte değil, yüreklerde olduğunu dile getirdi. Kaya, gazetemiz spor muhabiri Samet Aktaş’a önemli açıklamalarda bulundu.

GÖNÜL VEREN İNSANLARIZ

Çetin şartlarla mücadele ettiklerini kaydeden Kaya, “Ampute Futbol Takımı olmak gerçekten kolay değil. Bizler zor şartlar altında mücadele eden spora gönül veren insanlarız. Ampute takımlarına Türkiye genelinde baktığımız zaman belediye destekleri olduğuna şahitlik ediyoruz. Ayrınca iş insanları diğer illerde ampute takımlarına maddi ve manevi destek oluyor. Diğer takımların sponsorluk destekleri bizlerden çok çok fazla. Örnek verecek olursak, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep gibi illerde mücadele eden ampute branşında futbol oynayan takımların bütçeleri gerçekten çok yüksek. Yani belediye takımı olmayan tek biz varız. İllaki destek alıyoruz ama bu destekler maalesef yeterli seviyede olmuyor. Kendi imkanlarımızla maçlara hazırlanıyoruz” dedi.

SAHİP ÇIKILSIN İSTİYORUZ

Yetkililerden sponsorluk anlamında destek beklediklerini açıklayan Kaya, “Şehrimizin en büyük markalarından biri Konyaspor. Konyaspor’u da çok seviyor ve takdir ediyoruz. Bizlerde futbola gönül veren bu işi hakkıyla yapmaya çalışan bir takımız. Misal Konyaspor’un bir deplasman masrafı ile bizlerde belki de 1 yıl boyunca tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Konya’da ampute futboluna sahip çıkılsın istiyoruz. Kendi yağımızda kendimiz kavruluyoruz” diye konuştu.

130-35

BİRLİK VE BERABERLİK VAR

Kaya, Konya Ampute Futbol Takımı’nda tüm zorluklara rağmen önemli birlik ve beraberlik sağladıklarını kaydetti. Takımın birbiri ile uyumlu olduğunu ve güzel bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu anlatan Kaya, “Biz bu düzenin bozulmasını istemiyoruz. Arkadaşlarımız kendi aralarında birbirini seviyor ve takılıyor. Ama buraya gelirken 1 tane bile servimiz yok. Yani bir servisimizin olmasını canı gönülden çok istiyoruz. Soğuk kış şartlarında arkadaşlarımız tramvaydan indikten sonra yağmur, çamur demeden yürümek zorunda kalıyor. Şuan Konya Selçuklu Ampute Futbol Sahası’nda mücadele ediyor ve antrenmanlarımızı yapıyoruz. Burası bize biraz uzak kalıyor. Sporcularımız çok uzaklardan geliyor” ifadelerini kullandı.

Markus Gisdol: “Taraftarımızın ve şehrin Trabzonspor maçını dört gözle beklediğinin bilincindeyiz” Markus Gisdol: “Taraftarımızın ve şehrin Trabzonspor maçını dört gözle beklediğinin bilincindeyiz”

140-42

ENGELLERİ KALDIRALIM

Asıl engelin fizikte değil yüreklerde olduğuna dikkat çeken Kaya, “Şu unutulmamalıdır ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Asıl engel fizikte felan değildir. Engel yüreklerdedir. Bu engelleri kaldırmak ve bu insanları topluma kazandırmak sadece bizim değil, tüm insanlığın görevidir. Buraya gelen sporcularımız ilk olarak çekiniyor ve utanıyordu. Kimisi kolunu, ayağını göstermek istemiyordu. Şimdi özellikle kameralar önünde olmak istiyorlar. Çünkü onları topluma kazandırdık” ifadelerini kullandı.

160-37

SAĞLIKÇI VE FİZYOTERAPİST EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Sahada terinin son damlasına kadar mücadele ettiklerini kaydeden Kaya, 8-9-10 yıldır kulübe hizmet etmiş önemli oyunculara sahip olduklarını anlattı. Kaya, “Bazen istemediğimiz sakatlıklar olabiliyor. Sonuçta futbol oynuyoruz. Yani doğal olarak bir sağlıkçıya ihtiyacımız var. Ayrıca fizyoterapiste ihtiyacımız var. Çünkü sporcularımızın kendi imkanları ile hastaneye gitmesi çok zor oluyor. Bu konuda da destek verilebilirse çok güzel olur” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

170-38

MALZEME EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü, “Ampute Süper Lig’inde mücadele ediyoruz ve yine de sıralama olarak iyi bir yerdeyiz. Yani bütçemiz olsa, yeni transferler ile birlikte belki de şampiyon bile olabiliriz. Oyuncularımızın hayattan kopmasını kesinlikle istemiyoruz. Buraya gelecek olan, eşofman takımı, top, tekmelik, şort, tişört, kaban, spor atlet, içlik, krampon, temizlik malzemeleri, gibi şeyler sporcularımızı inanılmaz mutlu eder. Onları hayata adapte etmek gerçekten inanılmaz büyük bir iyilik olur”

ÖZTÜRK: SERVİSİMİZ OLSA

Takımın kalecisi olan Hamza Öztürk ise, Konyaspor himayesi altında girmek istediklerini dile getirdi. Öztürk, “Konyaspor’u gerçekten çok seviyoruz. Konyaspor şehrimizin en önemli değerli arasındadır. Ben kaleci olarak çok çok uzaklardan gelerek takıma dahil oluyorum. Keşke servis imkanımız olsa. Servis imkanı sağlansa, antrenmanlarımıza geç kalmayız. Daha düzenli olarak antrenmanlarımızı gerçekleştiririz. Ben kendim hayata hiçbir zaman küsmedim. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Fotoğrafçılık yapıyorum. Futbol oynamak ve fotoğraf çekmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

180-47

RİCHARD EKWAM: FUTBOL BİZİ MUTLU EDİYOR

Takım oyuncularından Ganalı Richard Ekwam ise, “Uzun yıllardır bu takımda oynuyorum. Ampute futbol oynamak öyle kolay değil. Trafik kazası geçirdikten sonra evde durmanın hiçbir anlamı yok. Futbol oynadığımız zaman mutlu oluyoruz. Konya şehrine bizler emek veriyoruz. Bizler destek istiyoruz. Konya’da değerli iş insanlarımız var. Lig için bize destek olunursa daha iyi şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Bizim yıllardır sponsorumuz yok. Diğer takımların ise var. Servis yada otobüs olursa çok mutlu olacağız. Konya halkına sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz” şeklinde konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: Birkan Bakay