Şahısların, 'Suç örgütü kurmak, tehdit, adam kaldırmak, zorla çek ve senet tahsilatı yapmak, haraç almak' suçlarından gözaltına alındığı ileri sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ülkü Ocakları Konya eski İl Başkanı İ.A., 2 yıl önce de aynı suçtan gözaltına alınmış, 9 ay tutuklu kalmıştı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Konya merkezli İstanbul, Ankara, Osmaniye, Kars, Kocaeli ve İzmir'de belirlenen evlere eş zamanlı baskın düzenlendi. Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, adam kaldırmak, tehditle çek senet tahsilatı yapmak gibi suçlara karıştığı ileri sürülen 17 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında Ülkü Ocakları Konya eski İl Başkanı İ.A. ile ocağın eski üyeleri de bulunuyor. Konya merkezde gözaltına alınan şahıslar, Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından şahıslar sorgulanmak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 Temmuz 2007 tarihinde 'Meltem' operasyonunda Ülkü Ocakları Konya Şubesi Başkanlığı'nı yürüten İ.A. ile birlikte 35 kişiyi gözaltına almıştı. Sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan İ.A. 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İ.A. bu sabah aynı suçlardan gözaltına alındı.
Editör: TE Bilişim