Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilan sitelerine sahte ilan vererek vatandaşları binlerce lira dolandıran internet dolandırıcısının peşine düştü. Operasyonla yakalanarak gözaltına alınan şüphelinin sabıka kaydı kabarık çıktı.

Konya Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleriyle koordineli olarak internet dolandırıcılarının peşine düştü. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda tespit edilen bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

OLMAYAN ÜRÜNLERİ PAZARLAYARAK VATANDAŞLARI DOLANDIRAN ŞAHIS YAKALANDI

İnternet üzerinden ilan sitelerine beyaz eşya, saat, cep telefonu gibi maddi değeri yüksek olan ürünlerle sahte satış ilanı veren Servet Karagöz isimli şüpheli ürünü satın almak isteyen vatandaşlardan kapora adı altında ödeme isteyerek binlerce lira elde etti. 32 vatandaşı bu şekilde dolandıran şüphelinin Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde oturduğu tespit edildi. Ekipler belirlenen adrese operasyon düzenleyerek internet dolandırıcısı şüpheli Servet Karagöz’ü kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

DOLANDIRICI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI!

Gözaltına alınan şüphelinin Güveni Kötüye Kullanma, Dolandırıcılık ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından 18 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. Şüphelinin ayrıca Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan aranması olduğu ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim