Konya'nın Beyşehir ile Antalya'nın Manavgat ilçelerinde jandarma tarafından 18 ayrı adrese yapılan "Anamas" adı verilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 19 şüpheliden 1'i kadın toplam 5 kişi tutuklandı. 
Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Beyşehir merkezli olmak üzere Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Konya'nın Beyşehir ilçesinde 18 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona, Jandarma Narkotik Köpek Timi ve personeli de destek verirken, Beyşehir ve çevresindeki bazı ilçelerden de çok sayıda jandarma iştirak etti. Ev ve işyerlerinde narkotik köpeklerinin de katılımıyla yapılan aramalarda çeşitli miktarda içime hazır esrar ile çok sayıda ruhsatsız av tüfeği ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Beyşehir'e bağlı Üstünler, Üzümlü ve Adaköy beldelerinde operasyon kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Manavgat ilçesinden ise 1 şüpheli gözaltına alınarak Beyşehir'e getirildi. Aralarında 3 kadının da bulunduğu şüpheliler, Beyşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tahkikat işlemleri tamamlandıktan sonra "uyuşturucu madde imal etmek, satmak ve kullanmak" suçlamalarıyla gruplar halinde Beyşehir Adliyesi'ne çıkarıldı. 
Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'nda yapılan sorgulamalarının ardından şüphelilerden 12'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden 1'i kadın olmak üzere toplam 5'i tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol cezası verildi. Haklarında tutuklama kararı çıkan M.Ç. (29), N.Ç. (28), C.Ç. (55), M.T. (30), A.Y. (17), Beyşehir ve Seydişehir ilçe cezaevlerine gönderildi.
Editör: TE Bilişim