Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri kamuoyuna duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının birçok konuyla alakalı sorduğu soruları cevaplayan Dinç, ‘Huzur ve Güven Şehri Konya’ ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.  Konya’nın Huzuru için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Müdür Dinç, “Şehrimizin  huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Konya’da sizlerle birlikte çalışmaktan ayrı bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Son döneme baktığımız zaman Konya’da güvenlik ve asayiş konularında çok fazla desteklerinizi görüyoruz. Emniyet Teşkilatı olarak zor şartlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerden de destek ve yardımlarınızı her zaman bekliyoruz. Toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

‘UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ANNE BABALARA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

Konya Basının gerçekleştirdikleri çalışmalarda ve operasyonlarda kendilerine büyük desteği olduğunu ifade eden Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile mücadelede oldukça kararlıyız. İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu konunun üzerine titizlikle gidiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonların da netice alıyoruz. Narkotik Suçlar büyük fedarkarlık gösteriyor. Bizler de arkadaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Anne babalara çok önemli görevler düşüyor. Genel anlamda ilk kullanımlardan hemen sonra müdahale edilirse bu çocukları kurtarabiliyoruz. Ne kadar uzun süre uyuşturucu kullanırsa, bu çocukları bataklıktan kurtarması o kadar zor oluyor. Bizim bu alanda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bunlardan bir tanesi ise 'En iyi narkotik anne' projesi. Bu projede 2022 yılında 45 bin kişiye, anneye, öğretmenlere, bireylere eğitim verdik. Hedef kitlede özellikle uyuşturucu kullanılan, daha çok bulunan bölgelerdeki bireylere eğitim veriyoruz. Biz kararlıyız bu noktada, devletimiz de çok kararlı. Elimizden geleni yapıyoruz inşallah. Uyuşturucu ortaokula indi, ilkokula indi gibi söylemler çıkıyor ama bu şekilde değil. Bizim tespitlerimizde yaş aralığı belli, kullanıcı sayısına kadar ve satıcıları da biliyoruz. Devletimiz bu uyuşturucu konusunda gerçekten çok başarılı” dedi.

‘İHBARA ULAŞIM HIZLANDI’

İhbarlara ulaşımın hızlandığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “ Bu sene ihbar gelen olaylara 3-5 dakika arasında ulaşımı sağlıyoruz. Bu durum geçen senelerde 8-10 dakika arasında değişirken güzel bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Konya tarihinde ilk defa 650 tane polis ataması yapıldı Konya ilimize. Güvenlik açısında ilçelerdeki personel sayımızı da yeni yapılan polis mezunlarımızla tamamlarsak ilçe ve merkezde güvenlik açısından bir sorun kalmayacağını düşünüyorum. Şu anda 60 tane sıfır aracımızı emniyetimize kazandırdık. Bu araçlarında ilçelerimize dağıtımı gerçekleştikten sonra daha rahat bir şekilde ilçelerimizde emniyetimizi sağlamış olacağız”

‘OKUL POLİSİ UYGULAMAMIZ DA OLDUKÇA BAŞARILI ŞEKİLDE İLERLİYOR’

Merkez ve çevre ilçelerdeki tüm okul ve eğitim alanları etrafında denetim yaptıklarını anlatan Dinç, “Okul polisi uygulamamız da oldukça başarılı şekilde ilerliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın ortak yaptığı protokolle okulların sıklığına göre kategorilere ayrılıyor. Yani olayların çıkabileceğini ön gördüğümüz alanlarda biz okul polisi tutuyoruz. Bu yıl Konya merkezde çok büyük bir olay olmadı” diye konuştu. Hırsızlık olaylarında açıktan hırsızlıkların çok yaşandığını ifade eden Dinç, yapılan çalışmalarla sadece Meram ilçesinde hırsızlık malı satın alan çok sayıda iş yerinin kapatıldığını ifade etti. Dinç, hırsızlık olaylarında azalma olduğunu, olayların çözülmesi noktasında da geçen yıla göre daha iyi durumda olduklarını kaydetti. Dinç, “Konya’da evden hırsızlık oranlarında geride bıraktığımız yılda yüzde 16,6 oranında azalma var. Bu azalmaya rağmen yüzde 9,9 oranında da olayların aydınlatılmasında artış var” ifadelerini kullandı.  Program soru-cevap bölümünün ardından sonra erdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim