FETÖ/PYD ilişkisi olanlar ise tutuklandı. 3. Ana Jet Üssündeki askerle ilgili yakalama kararı sürürken 35 yargı mensubu tutuklandı 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında gözaltı kararı bulunan 40 askerden 23'ü yakalandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 40 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı sonrası harekete geçildi. Polis ekipleri, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığının da aralarında bulunduğu 40 adreste 23 rütbeli askeri gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

FETÖ DOSYALARINI YAKANLAR TUTUKLANDI 

Akşehir ilçesinde eğitim veren özel bir kolejde FETÖ'ye ait evrak ve dosyaların yakılarak imha edildiği gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Edinilen bilgiye göre, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye ait bazı evrak ve dosyaların yakıldığı ihbarı üzerine savcı ile birlikte Akşehir'de eğitim veren özel bir koleje dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin ve savcının okuldaki uzun araştırmalarının ardından 4 kişi gözaltına alınarak Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılar, yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Okul müdürü T.A., muhasebe görevlileri M.D. ve A.K. ile kaloriferci D.N.Y. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EREĞLİ'DE 4 HAKİM VE 1 SAVCI TUTUKLANDI 

Ereğli ve Karapınar ilçelerinde FETÖ darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 4 hakim ve 1 savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.   15 Temmuz tarihinde darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan Ereğli'de 5 hakim ve 1 savcı, Karapınar'da da 1 hakim ve 1 savcı, gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilen Ereğli Adliyesi hakimlerinden Ayşe Ş. S., Gürkan S., Naciye D., Ferdi Ö. ve Karapınar Adliyesi'nden Cihat K. ve savcı Şaban D. tutuklama talebiyle hakim karşısına çıktı. Bugün sona eren mahkeme sonucunda hakimler Gürkan S., Ayşe Ş.S., Ferdi Ö., Cihat K. ve savcı Şaban D. örgüte üye olmak suçlarından tutuklandı. Hakim Naciye D. ise denetimli serbestlik şartıyla ile serbest kaldı.  Öte yandan, göz altındaki Ereğli Hakimi Zeyit E. ve Karapınar Savcısı Muhammet G.'nin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

7 HAKİM HAKKINDA YAKALAMA KARARI 

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, gözaltı ve tutuklamalarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "15.07.2016 tarihinde yapılan darbe girişiminde Anayasayı İhlal ve Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; yakalama, el koyma, gözaltı ve arama işlemleri neticesinde; Konya il merkezi ve mülhakatlarında görevli, adli ve idari 29 Hakim ve 9 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere toplam 38 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramada delil niteliği olduğu düşünülen eşyalara el konulmuştur. Emniyet ve Savcılık ifadeleri alınan 38 şüpheli "Anayasayı İhlal ve Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma" suçlarından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmiş, mahkemece 35 şüpheli hakkında Tutuklama, 3

kişi hakkında da Adli Kontrol (yurtdışı yasağı ve imza yükümlülüğü) kararı verilmiş olup, şüpheli 7 hakim savcı hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

EREĞLİ'DE 40 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI 

Beyşehir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında 40 öğretmen açığa alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Beyşehir'in merkez ve dış mahallelerinde bulunan ilk, ortaokul ve liselerde görev yapan 40 öğretmen açığa alındı. Soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

16 ASKERDEN 9'U TUTUKLANDI 

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 askerden, aralarında 3. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz ile 135. MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ın başlattığı soruşturma kapsamında, polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz ve 135. MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin ile 13 askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan, Ertürk, Gündüz ve Şahin'in de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı, 6 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 1 kişiye ise yurt dışı yasağı getirildi.

Öte yandan MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in ifadesinde "Gideceğimiz görevin tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Ekibimle uçağa bindim ve hareket ettik. Gidince ne olduğunu öğrendik ve artık bizim için iş işten geçmiş oldu." dediği öğrenildi.

AA/İHA 

Editör: TE Bilişim