İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, "göçmen kaçakçılığı" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla ilgili çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında sahte pasaport ile vize yaparak ülkede bulunan yabancı uyrukluların yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkışını sağlayan, farklı ülkelerde bulunan kişilerle sosyal medyadan irtibata geçerek sahte pasaport üretimi yapan şüpheliler belirlendi.

Konya'da komşuların trafik kavgası kanlı bitti Konya'da komşuların trafik kavgası kanlı bitti

Polisler, şüphelilerin sosyal medya uygulamasında bulunan bir grubun yurt dışında yaşayan kişilerle iletişime geçerek istenilen ülkeye göre pasaport ve kimlik yaptıklarını ortaya çıkardı. Şüphelilerin 200 ila 500 dolar karşılığı hazırladığı pasaport ve kimlikleri, alıcılar için mor ışıkta video çekip orijinal olduğuna ikna ettikleri ve güven sağladıkları tespit edildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yaklaşık 1 aylık fiziki takip sonrasında Fatih'te belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, 4 yabancı uyrukluyu yakaladı.

Adreste yapılan aramalarda sahte olduğu değerlendirilen 135 pasaport ile farklı ülkelere ait 27, kimlik bilgisi alanı boş 200 pasaport ele geçirildi.

Operasyonda sahte olduğu değerlendirilen farklı ülkelere ait 101 kimlik kartının yanı sıra 280 boş kimlik kartı ile üzerinde kimlik bilgileri yazılı olan farklı ülkelere ait 242 pasaport yaprağı ele geçirildi.

Belirtilen adreste, sahte pasaport yapımında kullanılacak farklı ülkelere ait çok sayıda pasaport yaprağı ile kapağı, bazı materyaller, suçtan elde edildiği değerlendirilen 13 bin 500 dolar, 6 bin 50 avro ile 3 bin 870 lira bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Editör: TE Bilişim