2002 yılında SSK Hastanesi’nde yanlış anestezi uygulaması yapıldığı iddiası ile 2 yaşında iken bitkisel hayata giren ve 2009 yılında yaşamını yitiren Sevgi Öz’ün duruşmasına yeniden başlandı. Sevgi Öz’e yanlış anestezi uyguladıkları iddiası ile ‘Kasten adam yaralamaya sebep olma’ suçundan yargılanan doktor ve anestezi uzmanlarına, ‘Teksirle ölüme sebebiyet olma’ suçlaması ile yeniden dava açıldı ancak daha önce 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyanın bir üst mahkemede olduğu gerekçesi ile 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Sevgi Öz’ün hayatını kaybetmesinin ardından hakkını aramaktan vazgeçmeyen babası Muammer Öz, dün görülen duruşmaya katıldı. Duruşma sonunda görüşlerini açıklayan acılı baba Muammer Öz, “Kızımın 7 yıl süren bitkisel hayatında çok çileler çektik. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Doktor İbrahim Baran, Anestezi Uzmanı Rahime Orhan ve Anestezi Teknisyeni İlyas Demirci hakkında açılan dava devam ederken kızım 2009 Mayıs ayında hayatını kaybetmişti. Kızım öldükten sonra sonuçlanan davada ise, doktor Baran 10 ay, anestezi uzmanı Rahime Orhan 6 ay, teknisyen İlyas Demirci ise 3 ay hapis cezası almış ve bu cezalar para cezasına çevrilmişti” dedi.
Karara itiraz ettiğini ifade eden ve kızının acısını halen yaşadığını aktaran baba Muammer Öz, “Sevgi’nin bedeni toprak oldu ama davası hala sonuçlanmadı. 7 yıldır temyizden bir türlü getirilemeyen dosyayı AİHM kabul etmişti. Buradan gelecek sonucu beklerken Sevgi’ye yapılan otopsi sonucu yaklaşık bir ay önce açıklandı. Otopsi sonucunda Sevgi’nin beyin kılcal damarlarındaki kanamanın ölüm sonrası da devam ettiği belirtilmişti. Bu rapor sonucunda Cumhuriyet Savcısı, doktor ve anestezler hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet olma’ suçundan tekrar dava açtı. Dava normalde 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecekti. Ancak 3. Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın bir üst mahkemede olması nedeniyle yeni açılan davayı, 5. Asliye Ceza Mahkemesine yönlendirdi. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Bu davanın sonuçlanmasına kızımın ömrü yetmedi, benim ömrün yeter mi bilemiyorum” diyerek
üzüntüsünü dile getirdi. Dava gerekli belgelerin incelenmesi için ileri bir tarihe atıldı.
İbrahim Şahin 
Editör: TE Bilişim