Tüm Türkiye’nin sarsıldığı 10 ilde yaşanan depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. Depremin yaşandığı günden itibaren kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yardım toplayan vatandaşlar da deprem bölgesine gitmiş durumda. Depremin üçüncü günü itibariyle Konya’yla eşleştirilen Hatay’da yardım çalışmalarına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkan Yardımcısı ve Radyo Ülkü Genel Yayın Yönetmeni İsmail Ceylan, depremin dördüncü gününün ardından Hatay’daki izlenimlerini aktardı.

‘YOLLAR YARDIMA GELEN İNSANLARLA DOLU’

MHP Konya olarak yardım konvoyunu depremin üçüncü gününden Hatay’a ulaştırdıklarını söyleyen Ceylan, “Battaniye, ısıtıcı, çocuk kıyafet ve maması, çorap, bere, bot gibi kış döneminde en gerekli ihtiyaçlara ağırlık verirken gıda ürünlerinin de yer aldığı 3 TIR yardımla çarşamba günü Hatay’a geldik. Buraya gelirken konvoy halinde yollarda birçok insanın olması bizi çok mutlu etti. Bütün Türkiye’den her ihtiyaç bölgeye geliyor. Yardımların dağıtılması konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

‘BİR KİŞİ DAHA KURTARMAK İÇİN YEMEK YEMİYORLAR’

Depremde yaşananların ciddiyetine işaret eden Ceylan, Hatay’daki durumu şu şekilde aktardı: “Yüz yılın felaketi diyebilirim. Çok büyük bir alanda oluşan bir felaket ve burada bile şehrin yarısı silinmiş durumda. Buradaki insanlar biraz acıya alışmış ama durumları çok kötü. Yalnızca yıkılan evler değil, yolların yıkılması yüzünden ulaşımda da sıkıntılar yaşanmış ancak şu anda onlar da çözüldü. Buradan öğrendiğimiz bilgiye göre ulaşılamayan bir yer kalmadı. Yollar açıldı. Ekipler her enkazda bir canlı çıkacakmış ümidiyle elleriyle, tırnaklarıyla kazıyorlar. Çok fedakârca bir mücadele var. Çalışanlar vakit kaybetmemek için bir gün boyunca bile yemek yemeden çalışıyor. Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay burada ellerinden geleni yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNDE KURYELİK YAPIYORLAR!

Kurtarılan her canın yüzlerde tebessüme yol açtığını söyleyen Ceylan, vatandaşların birlik içinde çalıştığını belirtti. Ceylan, “Kurtarılan her vatandaşımız, bütün yüzlerde tebessüme yol açıyor. Hemen battaniye ve yiyecek veriliyor. Görevlilerin yanı sıra bölgede çok sayıda vatandaşımız yardım için gelmiş. Ankara, Konya, İstanbul’dan motorla bile gelen insanlar var. Kendi motorlarıyla gelip burada moto kuryelik yapan, ihtiyaç malzemelerine taşıyanlar var. Milletimiz devletle birlikte kenetlenmiş durumda.” dedi.

HASTALAR BAŞKA İLLERE TAŞINIYOR

Zarar gören hastaneler sebebiyle hastaların başka bölgelere taşındığını ifade eden Ceylan, “Hastanelerin yeterli gelmemesi sebebiyle başka bölgelere aktarılan hastalar var, kendi imkanlarıyla yola çıkan depremzedeler var. Çok sayıda helikopterin inip kalktığına şahitlik ediyoruz, onlarla da yardımların gelip yaralıların taşındığı söyleniyor. Arama kurtarma ekiplerinin bazı malzemelerinde bozulma, kırılmalar meydana geliyor. Bizler bu noktada destek olmak istedik ancak bize gerek kalmadan devletimiz gerekli desteği burada da sağladı. Çok yoğun bir çalışmalar devam ediyor.  Allah milletimize tekrar böyle bir acı yaşatmasın.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim