Artvin’de gazeteciler kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı Artvin’de gazeteciler kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da 2018 yılında cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyükşen çiftinin soruşturmasında 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada cinayete kurban giden Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, "Ertuğrul'u teşhisim iftira değil, tespittir” dedi.
Konya'da merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde 2018 yılında evlerinde öldürülen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin davası Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Esra Taş (28), sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ile olaya yardım ettiği belirtilen tutuksuz sanık Zekeriya Okşen katıldı. Öldürülen Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur, Büşra Büyükşen ile sanıkların yakınları, tanıklar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Davanın iddianamesinde, azmettirici olarak sanıklardan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir ile çifte adresi tarif eden aynı mahallede oturan Zekeriya Okşen ile çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 3'er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep edildi.
Büyükşen çifti cinayetinde cinayet zanlısı olarak tutuklu olan sanık Ertuğrul Çelik'in karısı Gülüzar Çelik, "Olayla ilgili hiçbir bilgim yoktur. Biz kendi yağımızda kavrulan bir aileyiz. Olay günü biz kayınvalidemi doktora götürdük ve sonra eve geldik. Komşumuz olan A.B. de bize geçmiş olsun ziyaretine geldi. Eşimin 21.30-22.00'a kadar evde olduğuna şahittir" ifadesini kullandı.
Tanık ifadelerinin ardından duruşmada söz verilen cinayete kurban giden Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, "Ben 3 yıl boyunca psikolojik olarak şiddet gördüm. Kırık ayağımla karakola gittim ve ifade verdim. Ertuğrul'u teşhisim iftira değil, tespittir" dedi.
Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen, "Burada mağdur olan benim. Annem ve babam yaşam özgürlükleri elinden alındı. Sanıkların en ağır cezanın almasını istiyorum" diye konuştu.
Sanık Abdullah Başdemir de 18 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Psikolojik olarak kötüyüm. Oğlum askere gidecek tüm işlerim aksayacak. Suçlamaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Davada cinayet zanlısı olarak tutuklu olan sanık Ertuğrul Çelik ise, “Ben bu 2 kişi için kimseyi öldürmem. Bana Konya'nın tapusunu verecekler ben yine kimseyi öldürmem. Ben suçsuzum, 28 yıllık devlet işçisiyim. Suçum yok, tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.
Tutuklu sanık Esra Taş ise, “Ben kimseyi öldürtmedim. 17-18 aydır tutukluyum psikolojim bozuldu. Koğuşta tuvalet yanında yatıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.
Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 17 Şubat 2023 gününe ertelendi.

Editör: TE Bilişim