İçişleri Bakanlığı’nın gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla başlattığı “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM tarafından Karatay Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik seminer verildi. Seminerde annelerin de iletişim ağına dahil edilerek bağımlılıkla mücadelenin ülke geneline yaygınlaştırılması ve bağımlılıkla mücadelede tek ses olunmasının önemi vurgulandı. İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi TUBİM tarafından; Karatay Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik eğitim semineri verildi.

SEMİNERDE EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde polis memurlarının hazırladıkları slayt sunumları ile çağımızın en önemli sorunlarından biri uyuşturucu bağımlılığı hakkında soru-cevap şeklinde katılımcılara bilgiler aktarıldı. Proje kapsamında, Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM büro amirliğinde görevli polis memurları; Uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü, madde kullanımı ve bağımlılığın belirtileri, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, operasyonel faaliyetler ve yakalamalar gibi konularda dikkat edilmesi gerekenleri katılımcılarla paylaştı. Annelerin de iletişim ağına dahil edilerek bağımlılıkla mücadelenin ülke geneline yaygınlaştırılması ve bağımlılıkla mücadelede tek ses olunmasının vurgulandığı seminerde madde bağımlılığının nasıl başladığı, nasıl korunmak gerektiği ve bağımlılıkla nasıl mücadele edileceği ve neler yapabileceği ele alındı. Seminer sonrası katılımcılara proje ile ilgili el broşürü dağıtımı yapılarak çocuklarının davranışlarındaki değişimleri gözlemlemeleri ve arkadaş çevrelerini iyi tanımaları konusunda önerilerde bulunuldu.

FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

Katılımcılara seminerin amacını açıklayan ve katılımlarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür eden Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis memurları; ”Bu seminerin farkındalığı artıracak bir çalışma olacağını ve sizlerin bilgisinin de artacağını düşünüyoruz. Öncelikle bağımlılığın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Madde kullanımının yaş ortalaması çok düştü ve kullanımı yaygınlaştı. Toplumsal sorunlarla mücadele ederken kararlı olmak gerekiyor ancak kararlı olmak kadar bu konuda bilgili de olmak gerekiyor. Madde bağımlılığının gelişme, yayılma, kullanma ve temin edilme gibi evrelerinde hep birlikte topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bu noktada “En iyi Narkotik Polisi Anne” semineri ile kamu kuruluşlarındaki annelerimize anlatıp farkındalık oluşmak istiyoruz. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve özellikle çocuklarımız ile gençlerimizi tehdit eden maddbağımlılığı konusunda hepimizin üzerine düşen görevler var. Bu konu ancak toplumsal duyarlılık ve farkındalık ile aşılabilir. Bu noktada hassasiyet göstererek seminerimize katılım gösteren tüm Karatay Belediyesi personeline teşekkür ediyoruz. Toplumu derinden etkiyen madde bağımlılığı ile mücadelede gösterdiği çaba ve hizmetleri için Karatay Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etmek istiyoruz“ dediler.

HABER MERKEZİ

142 milyon TL'lik kaçakçılık girişimi engellendi 142 milyon TL'lik kaçakçılık girişimi engellendi

Editör: TE Bilişim