Soğuk kış günlerinde yazında tükettiğimiz gibi su tüketimimize devam edelim. Üşüme hissi yaşandıkça su ihtiyacı fark edilmiyor. Sıcak içeceklere rağbet olunca su içilmek es geçilebiliyor. Unutulmamalıdır ki çay, kahve veya bitki çayları suyun yerini asla tutamaz. 

Su insan yaşamı için çok önemli bir yeri vardır. Vücudumuz pek çok hayati işlevi yerine getirebilmek için suya ihtiyaç duyar. Besinlerin sindirimini, emilimini ve hücrelere taşınmasını sağlayan tek sıvıdır.

İçeceklerden ve besinlerden sindirim yoluyla vücudumuza aldığımız su sindirim, solumun sistemleri ve deri yoluyla vücuttan atılır. Vücutta su dengesinin sağlanması için günlük su alımının su kaybına eşit olması gerekir. Yetişkin bir insan bir kısmı yiyeceklerden karşılanmak üzere günde 2-3 litre suya ihtiyaç duyar.

Su içmeyi unutuyorum diyenler küçük yudumlarla su tüketimi alışkanlığı kazanılabilir. 

Suyun tadını sevemiyorum diyen bireylere sularınızı renklendirin, aromalandırın.

Fesleğen, nane, tarçın, zencefil, limon, elma, portakal istediğiniz ve sevdiğiniz her bir besinle sularınızı zenginleştirin.

Bir bireyin su içmesi vücudunuzdaki toksinleri temizlediğini de hatırlatmak isterim. Su içmek kilo vermeye de yardımcı bir etkendir. 

Artı bir özelliği de cildi gençleştirip, güzelleştirir.

Vücut suyunun azalması tehlikedir. Bir bireyin vücudunda yüzdelik olarak kan 83, kas 73, vücut yağı 25, kemikler 22 oranında su içerir. 

Susama hissiniz oluşmadan su için.

Deri yoluyla, akciğerden, böbreklerden ve bağırsaklardan su atılımı gerçekleşir. Akciğerlerden nefes alıp verirken, böbreklerden idrar yoluyla atılım gerçekleşir.

Su kaybı sadece sıcak günlerde değil, soğuk günlerde de su kaybı gerçekleşir. 

Su tüketiminizi aksatmayınız.

Sağlıcakla kalın… (Detaylı bilgi için: http://www.nuraclan.com)