Değerli okuyucular merhaba,

Hayattaki en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Beslenmeleri, okul seçimleri, gelişimleri konusunda çaba sarf ediyoruz. Ama bunların içinde en önemlisi tabi ki onların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişim göstermeleri. Zihin sağlığı ise en önemlilerinden biridir. Anne olacağınızı öğrendiğiniz ilk anda aklınıza gelen duadır bebeğinizin sağlıklı olması. 

Çocukluk döneminde beyin ve bilişsel gelişim için dikkat edeceğimiz bazı hususları paylaşmak istiyorum;

  • Hamilelik sürecinde annenin beslenmesine dikkat etmesi, folik asit ve omega 3 desteğini doktorunun tavsiyesi ile kullanması bebeğin zihin gelişimine etkisinden bahsedilmektedir. 
  • Gebelik süresince yapılan testlerde çinko ve demir eksikliği durumunda doktorunuzun önlem alması muhtemeldir. Çünkü çinko ve demir bebeğin gelişiminde önemli rol oynamaktadır.
  • Çocukluk döneminde yemek seçen çocuklarda bazen B12 eksikliği görülmektedir, bu gibi durumlarda önlem için doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin lütfen. 
  • Çocuklar için formülize edilmiş Omega 3 desteği beyin ve bilişsel fonksiyonların gelişimi için çok değerli. 
  • Tüm bunların yanı sıra en önemlisi çocuklarımıza sevgimizi göstermek. Arada bir onlara sevdiğinizi söylemeyi ihmal etmeyin lütfen. Bu, çok küçük bir şey gibi görünse de çocuğumuzun ruhsal gelişimi için şart olduğunu unutmayınız. 

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın, haftaya görüşmek dileğiyle..