Değerli okuyucular,

Bu hafta biz anneleri en çok düşündüren ve endişelendiren bir konuyu ele alacağım; İştahsızlık…

Çocuğumuzun aç kalacağını düşünen biz anneler bir de iştahsızlık ile karşı karşıya kalınca panik olup, ne yapacağımızı şaşır hale geliriz. Haydi bu süreçte neler yapabileceğimize birlikte göz atalım…

  • Öncelikle çocuğumuza beslenmenin önemini onun anlayacağı bir dilde anlatmalıyız. Hemen ardından da ona beslenmeyi sevdirmek için harekete geçmeliyiz.
  • Oyun içerisinde yemek yemeyi öğrenen çocuğumuza, hayal gücünü kullanarak çekici yemekler hazırlayabiliriz. Bu durum, onun yemekten soğumasını da engelleyecek ve zamanla iştahını da arttıracaktır.
  • Çocuğunuzun sevmediği lezzetleri, sevilen besinlerle ölçülü bir şekilde karıştırarark hazırlayabiliriz. Bu durumda fark ettirmeden onun yeni lezzetlere alışmasını da sağlayacaktır.
  • Yemek sırasında içecek tüketilmesini engellemek ve öncesinde sağlıksız atıştırmalıklar alınmasının önüne geçmek, çocuğumuzun iştahsızlığı ile bağlantılı önemli bir noktadır.
  • Çocuklarımızın besin gereksinimlerinin biz yetişkinlerden farklı olduğunu bilerek, porsiyonların sıklık ve büyüklüğünü çocuğumuzun yaşı ile fiziksel durumuna göre dengelemeliyiz. Ara öğünlerini düzenlerken de meyvelerden faydalanarak küçük fakat sık porsiyonlarla, ihtiyacı olan gıdayı almasını sağlayabiliriz.
  • Eğer her türlü çabaya rağmen çocukta iştahsızlık devam ediyor ve bu durum hızla kilo kaybına da neden oluyorsa, mutlaka bir uzamana başvurmalıyız.

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle…

Referans: https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/cocuklarda-istahsizlik/