Değerli Okuyucular,

İdrar kaçırma aileyi ve çocuğu sosyal olarak etkileyen bir durumdur. Bu durumun çocuğun bilinci dışında gelişen bir davranış olduğunu kabul etmek gerekiyor. İdrar kaçırma aslında ilk dönemlerde psikolojik değildir fakat çözülmezse zamanla psikolojik problemlere sebep olabilir. Bu yüzden bir anne olarak, bunun utanılacak bir durum olmadığını kabul etmeli; ateşi olduğunda doktora götürdüğümüz gibi idrar kaçırma durumu ile karşı karşıya geldiğimiz anda ihmal etmeden doktorumuza başvurmaktan çekinmemenizi tavsiye ediyorum. Tedavinin gecikmesi halinde çocuklarımızın böbreklerinde ciddi, geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabileceğini unutmamalıyız. İdrar kaçırma sorunuyla yüz yüze kaldığımızda şunlara dikkat edebiliriz;

Ceza vermek yerine tedavi için bir doktora başvurun.

Tuvalet eğitimi vermeden önce çocuğunuz hazır olup olmadığını gözlemleyin, erken ve baskı ile verilmiş bir tuvalet eğitimi alt ıslatmaya sebep olabiliyor.

Alt ıslatmanın genetik faktörünün de olduğunu unutmayın. Anne ve babada da alt ıslatma durumu yaşanmış ise çocukta da bu durum görülebilir.

Çocuğa kızmak, bağırmanın çocuklarımızın özgüvenini kıracağını unutmamak gerekir. 

Ebeveynler olarak üzerimize düşen, çocuğa bu işin çözüleceğini anlatmaktır.

Gece yatmadan önce su içirmemeye dikkat edebilirsiniz. 

Tabi ki herşeyden önemlisi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız ile anın tadını çıkarmak. Problemler her zaman yön değiştirecek, onları gözümüzde büyütmeden ‘bu da geçer’ diyerek çocuklarımızla güzel vakit geçirebilmeyi bilmek gerektiğini düşünüyorum.