Merhaba sevgili okuyucular,

Bu hafta covid 19 hayatımıza girdiğinden beri önemini daha çok anladığımız vitamin ve mineral desteklerinden bahsedeceğiz.

Yetişkinler olarak beslenmemize düzenli olarak bazı vitamin ve mineralleri takviye etmeye alıştık neredeyse fakat çocuklarımız için acaba takviye gerekli mi ya da hangileri gerekli şimdi biraz onlara bakalım. Okulların açılmasını yani yüz yüze eğitimi isteyen ve destekleyen bir veli olarak bu süreçte hangi takviyeleri kullanmayı düşündüğümü sizlere anlatmak istiyorum. Her ne kadar beslenmeleri ile vitaminlerini tamamlamaya çalışsakta bazı çocukların yemek seçme sebebiyle ya da yemeklerimizin saklama ve pişirme koşulları sebebiyle vitamin ve mineralleri yeterli ölçüde alamayabiliyorlar.

  • D vitamini vücutta kalsiyumun emilmesine yardımcı olur ve kemiklerin gelişimi için eksikliğinde mutlaka takviye edilmelidir.
  • Çinko çocukların gelişimleri için önemli bir vitamindir ama doktorunuza danışarak takviye verebilirsiniz.
  • Omega 3 balık yağı bilişsel fonksiyonları güçlendir.
  • C vitamini vücudumuzun savunma sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Çocuklarda hastalık dönemlerinde takviye edilebilir.

Ben çocuklarım için bu yukarıdaki takviyeleri dönem dönem kullanmayı tercih ediyorum fakat bunlar dışında iyot, demir, kalsiyum, B12 eksikliği görülen çocukların mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmeleri gerekli. Tüm bu vitaminler çocuklarımız büyüme ve gelişmesi için hayatidir. Ayrıca Kalsiyum çocukların büyümeleri için çok önemlidir. Süt ve süt ürünlerini beslenmelerinde ihmal etmemek hem kemik hem diş sağlıkları için gerekli.

Tüm çocuklarımız için yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Umarım okullarına kavuşup sağlıkla eğitimlerini devam ettirebiliriler.

Sağlıcakla kalın,