Hareket çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için çok önemlidir. Okul öncesi dönemde çocukların düzenli ve planlı bir şekilde hareket etmeleri çok önemli olduğu için gerekli ortam sağlanmalıdır. Kendi ilgi alanına ve bedensel durumuna göre bi spor dalı seçmek iyi bir alternatif olabilir.

Obezitenin yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da görülme sıklığı artmaktadır. Şayet çocuğunuzda obeziteden şüpheleniyorsanız bu durumu asla gözardı etmemelisiniz. Doktorunuzla görüşerek diyetinde değişiklik yaparak ve hareket ettiği zamanları artırarak sağlıkla büyümesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yazın gelmesiyle birlikte çocuklarımız dışarıda daha çok vakit geçirmeye başladı. Fakat covid önlemleri kapsamında bir süredir evlerde kalan çocuklarımız sanki eskiye göre daha çabuk yorulmaya başladılar. Bu durum açıkçası beni endişelendiriyor, fakat bu dönemde çocuğuma destek olmak, eski enerjisine kavuşmasına yardımcı olmak amacıyla C vitamini, omega 3 balık yağı ve çinko desteklerini düzenli bir şekilde vermeye çalışıyorum. Çok şükür ki günler geçtikçe performansının arttığını gözlemleyebiliyorum.

Sağlıcakla kalın..