Dünyada spor başarılarımız belli alanlarda iyi durumda. Ancak yeterli düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Son yıllarda birçok spor alanında farklı adımlar atıldı. Özellikle ülke genelinde spor altyapısına ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların en güzel örneklerini Konya'da da görmek mümkün. Yerel yönetimler, mahalleleri imar ederken, kültür ve spor altyapısını da düşünerek hareket ediyor. Bu gelişme spor dünyamız için oldukça sevindirici. Bu gelişmeler yaşanırken, sporcu geliştirme çalışmaları da hızlanmalı diye düşünüyorum. Özellikle futbol alanında Anadolu'daki kulüpler düzeyinde yeni futbolcular yetiştirecek güçlü altyapılar tam anlamıyla oluşturulabilmiş değil.

Bu konuda Yeşil Beyazlı temsilcimiz önemli adımlar atıyor. Ancak, bu adımların hızlandırılması ve geliştirilmesi büyük önem arz ediyor. Bugün Milli Takım düzeyinde oynayan futbolcularımıza baktığımız zaman birçoğunun yurtdışında yetiştiğini görüyoruz. Kimse yanlış anlamasın, elbette onlar da bizim futbolcularımız. Fakat ülkemizin futbolcu yetiştirme konusundaki eksiğini bu karşılaştırma ile görebiliyoruz. Bu anlamda, Anadolu'nun kalbi Konya'nın gururu yeşil beyazlı temsilcimiz, kendine bu konuda misyon edinmeli.

 Yeni yönetim, bu konuda başarılı olabilecek anlayışa ve desteğe sahip. Sayın başkanın yerel yönetimlerden istediği desteği alabileceğini biliyoruz. Hazır böyle bir avantaj varken, altyapıdaki çalışmalara daha bir önem verilerek, Anadolu'dan geleceğin milli futbolcularının yetiştirilebileceğini düşünüyorum. Umarım bu konuda, Konya'dan dünyaya açılan başarı örnekleri çıkar. Sevgi, saygı ve dua ile...