İMAN VE KARARLILIKLA YAZILAN VAROLUŞ DESTANININ 104. YILDÖNÜMÜ

30 Ağustos 1922 tarihinde elde edilen askeri başarının Türk milletinin kaderini dönüştüren en kritik eşik olduğunu belirten İYİ Parti Konya İl Başkanı Ali Anlaş, bu dönüm noktasının yüksek bir adanmışlıkla gerçekleştiğini ifade etti. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin taşıdığı tarihi anlamı ve hürriyet tutkusunu dile getiren Ali Anlaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya istiklal ve hürriyetimizi ilan eden kutlu destan, Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni ve Türk Milletinin bağımsızlık iradesini hatırlatır. Bu şanlı gün, vatanın işgalden kurtuluşunu ve özgürlük inancını simgeler. Bu zafer aynı zamanda, Türk Milletinin vatanını işgal güçlerinden kurtardığı kesin ve kalıcı zaferdir. Türk Milletinin tek yumruk olduğu şanlı varoluş destanımızla tam bağımsızlığımıza kavuştuğumuz, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 104. Yıldönümü kutlu olsun.

Milletin tek bir vücut halinde hareket ederek kazandığı bu net başarının, işgal emellerini tamamen boşa çıkardığını hatırlatan Anlaş, bağımsızlığın taviz verilemez bir ilke olarak tarihe kazındığını vurguladı.

CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞI VE GELECEĞE VERİLEN GÜVENCE

Tarihten alınan gücün yarınları şekillendirmede en büyük rehber olduğunu belirten İYİ Parti Konya İl Başkanı Ali Anlaş, Türk gençliğinin ve milletinin Cumhuriyet'in kazanımlarını koruma konusundaki sarsılmaz iradesine dikkat çekti. Kurtuluş mücadelesine yön veren ruhun bugün de canlılığını koruduğunu belirten Anlaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Mahkemeyi tanımıyorum" diyordu ama adliyeyi gelir kapısı yaptı!
"Mahkemeyi tanımıyorum" diyordu ama adliyeyi gelir kapısı yaptı!
İçeriği Görüntüle

Bir milletin topyekûn şahlanışına öncülük eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk Milleti ve Gençliği birlik ve bütünlük içinde Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Ali Anlaş, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitleri ve gazileri hürmetle yad ederek milletin zafer bayramını kutladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ