AK Parti için kongre süreci başlamıştı. Bu anlamda Konya’da da ilçe delege seçimleri gerçekleştirildi. Kısa süre içerisinde 31 ilçede de AK Parti delege seçimlerini yaptı.

Bu sürecin ardından Şubat ayında da ilçe kongrelerinin başlatılması planlanıyor.

İlçe kongrelerinin ardından ise İl Kongresi yapılacak.

Sürecin başlatılması AK Parti kanadında yenilenme, tazelenme süreci olarak yorumlanıyor.

Bu anlamda teşkilatlarda büyük oranda değişiklikler yapılması gündemde. Henüz süreç çok taze ve önümüzdeki en az 6-7 aylık bir süreç var. Ancak Konya’da “AK Parti teşkilatları nasıl şekillenecek?” sorusu şimdiden sorulmaya başlandı.

Özellikle Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da parti kurmasının ardından, bu soru bugünlerde daha çok sorulur oldu. “Davutoğlu’nun partisi Konya’da AK Parti’yi nasıl etkiler?”

AK Parti İl Başkanı Sayın Hasan Angı’nın önceki kongre sürecinde yeniden il başkanı olarak seçilmesi, bu soruların da cevabı olabilir aslında. Çünkü Sayın Angı, AK Parti’nin Konya’daki teşkilatlarını toparlamak, bölünmeleri engellemek, bir “abi” olarak teşkilatlara sahip çıkması amacıyla getirilmişti.

Geldiğimiz noktada Sayın Angı bunu başarmış gibi görünüyor.

Ancak, Davutoğlu’nun da parti kurmasıyla AK Parti’nin belki de bundan sonraki süreçte daha çok beraberliğe ihtiyacı olacak.

Henüz Davutoğlu’nun partisine AK Parti’den kamuoyuna yansıyan 5-6 ismin dışında geçen söz konusu değil. Ancak bundan sonraki süreç nasıl olur bilinmez. Bu nedenle AK Parti, Konya’da riske girmeyecek gibi görünüyor.

AK Parti teşkilatlarının kongre sürecinde büyük oranda değiştirilmesi planlansa da, Konya’da İl Başkanlığı konusunda değişikliğe gidilmeyecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Angı İl Başkanlığı’na yeniden aday olup olmayacağı sorusuna net cevap vermemekle birlikte “Partimiz için faydalı olacaksa devam ederiz” yorumu yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından kulislerden gelen yeni bilgiler de mevcut. Sayın Angı’nın geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan’la görüştüğü, Sayın Erdoğan’ın Sayın Angı’nın İl Başkanlığına devam etmesini istediği yönünde bilgiler geliyor. Bu anlamda, Sayın Angı yeniden İl Başkanı olacağa benziyor. Böylece AK Parti, Davutoğlu’nun da etkisiyle, yeni süreçte de Angı’nın “abi” rolünden ve tecrübesinden yararlanarak, partiden kopmaları önlemeyi hedefliyor.

Bu arada, AK Parti İl Başkanlığı için aday olacağı konuşulan isimler de vardı. Bu isimlerden biri şuan ki mevcut İlçe Başkanlarından biri, diğeri ise mevcut il yönetiminden bir isimdi. Ancak Erdoğan ve Angı görüşmesi eğer doğruysa, bu isimler için il başkanlığı kapısı şimdiden kapandı. 

Önümüzde uzun bir süreç var, bazı şeyleri konuşmak için henüz erken ancak AK Parti Konya’da Angı’yla yola devam edecek gibi görünüyor. Saygı, sevgi ve dua ile…