AHMET ABİ' mi?!!!!

BAŞBAKAN mı?!!!!

 

24 Nisan Cuma günü Konya tarihi bir gün yaşadı. Sayın Başbakan AKP aday tanıtım programın da Konya'ya müjdeli haberlerle geldi. Yaklaşık beş yıl Dışişleri Bakanlığından sonra sekiz aylık başbakanlığının en önemli projelerini ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

Konya cumhuriyet tarihi boyunca kamu yatırımlarından an az yararlanan illerin başında gelmektedir.Yıllarca anlamsız cezalara maruz kalmıştır.Nedeni açıkça dillendirilmese de cumhuriyet dönemine çöreklenen ve devletin sahibi olduğuna inanan Kemalist ideoloji ile karakterlerinin uyuşmaması olarak bilinmektedir.

Konya geleneklerine bağlı mütedeyyin, inancının gereği ilerici, atılımcı ve yenilikçidir. Birçok il şehir planlamasının ne olduğunu bilmezken Konya nazım imar planlarını yapıp uygulamaya geçirmiştir.Belediye otobüslerinde bilet ve kumbara sistemini Ankara,İzmir,İstanbul gibi illerden önce uygulamaya koymuştur.Tatlı su şebekesi şehrin sekiz yüz küsur noktasına yayarak halkının tamamının istifade etmesini sağlamıştır.Ancak! Konya'ya kamu yatırımı olarak bir çimento fabrikası ve Erbakan hocanın TÜMOSAN motor fabrikasından başka bir yatırım sağlanmamıştır.

Geçmiş yıllarda 16 milletvekilliği ile dördüncü sırada yerini korurken yatırımlarda sonuncu olmuştur.

Ne zaman Milli Görüş, Belediye ve merkezi idareye talip oldu o zaman kaderi değişmiştir.Milli Görüşün içinden çıkmış AKP Belediyeciliği 11 yıldır Konya'mızda görev yapmaktadır.On bir yıl boyunca Konya'nın” kızıl elması” sayılan KOP projesinin bitirilmesi Konyalı Başbakana nasip olabilmiştir.Milli Görüş Belediyeciliğinin kazandırdığı raylı sisteme ilave ancak 25 yıl sonra yani bu seçim yılında başlatılabilmiştir.En önemli sorun olan ulaşım dururken kongre merkezleri gibi,ihtiyaç listesinde sonlarda olması gereken yatırımların ilk sırayı alması,merkezi idarenin yapması gereken stadyum,bilim merkezi gibi yüksek maliyetli yatırımların yapılması asıl sorunlarımızdan uzaklaşılmasına neden olmuştur.

Sayın Başbakanın “plansız büyüme şehirlerimizin aksını değiştirdi.Konya'yı ulaştırma aksının merkezine yerleştireceğiz.Konya'ya yeni bir insan hareketi olacak, bunu yönetebilmeliyiz” cümlesi Konya'nın yerel yönetimler bağlamında iyi yönetilemediğini anlatıyordu.Sayın başbakanın konuşmasının bitiminde, Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımızın teşekkür için aldığı mikrofona kurduğu cümle bizim söylediklerimizi teyit ediyordu.” Sayın Başbakanım.Belediye bütçelerimizle yapamayacağımız yatırımları Konya'mıza kazandırdığınız için şehrim adına teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek; Belediyemizin acz ve beceriksizliğini itiraf ediyordu. İnsanın; “başka şehirler bu yatırımları kendi bütçeleri ile nasıl yaptı” diye sorası geliyor

Plansız ve hoyratça verilen imarlar şehri içeriden prostat gibi tıkamıştır. Günlerce yazdık çizdik.Şehir trafiği bir daha çözülemeyecek şekilde bozuluyor diye.

Nihayet sayın Başbakanımız tam zamanında müdahale ederek metro ve çevre demir yolları projesi ile yeni banliyölerin kurulacağı müjdesi bu kadim şehrimize yeni bir hayat verdi. Sayın Başbakanımızın felç olan trafiğimize verdiği bu hayat öpücüğü için kendisine binlerce kere teşekkür ediyoruz.

Böylesine dev projenin tanıtımında gördüğüm eksiklikleri de burada zikretmeden geçemeyeceğim. Evvela böylesi bir yatırımın müjdesi halka açık olarak verilmeliydi. Belediyemizin yaptığı meydanlara dev platformlar kurularak sinema gösterimi gibi halkı bilgilendirebilirdiniz.

Başbakanın Konya'ya gelişini de üstünkörü bir tanıtımla yapılması Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Başbakan,Genel Başkan olarak tam sindirilememiş olduğu gözüküyor.Billboardlarda,ışıklı panolarda,megalıghtlarda, bir park tanıtımı kadar bile yer almadığını gördük.Özellikle Konya'ya ya geldiği Cuma günü çıkan gazetelerde Başbakanın gelişi ile ilgili gerek Belediye Başkanlarının,gerekse İl teşkilatının ve başkanının tek cümlesi yoktu.Ben Yenigün Gazetesinin haber servisinin verdiği birkaç cümlelik haberden başka tanıtım görmedim.

 “Konya'da yer yerinden oynayacak” sloganıyla gizemli hale getirilen sürpriz yatırımlar Başbakanın Konya'ya gelişi ile ilişkilendirilememiş olması,bu sloganın parti yetkilileri tarafından dillerimize pelesenk haline getirilememiş olması Başbakana karşı yapılmış, asgariden ifade edelim duyarsızlıktır.LANSMANI için ciddi emek verilmiş, programın halkımıza izlettirilememesi büyük eksiklik olmuştur.

Halbuki şehrinize hem şehriniz Başbakan cebinde 3,5 katrilyonluk(eski para ile)yatırımla geliyor. Siz tam sayfa ilanlarla yazılı basında, saat başı haberlerle canlı yayınlarda TV'ler de tanıtımını yapamıyorsunuz. Allah Başbakana kolaylık versin!

Tayyip Bey gibi karizmatik ve güçlü bir liderden sonra kitle partisi olan AKP de Genel Başkanlık yapmanın güçlüğünü kabul ediyorum.Bu teşkilatlar nezdindede böyledir halk nezdindede.Ancak; Teşkilatların bunu acilen ishale etmesi gerekir.Aksi halde halkta yani seçmen tabanında daha büyük kopmalar yaşanacaktır.

Sizin kabul etmediğinizi halka dayatamazsınız. Önce siz kabul edeceksiniz. Yanında ve arkasında dimdik duracaksınız.

Daha öncede böyle bir vaka yaşamıştık. RP kapatılmıştı. Erbakan hoca gibi dünya liderinin ardından pırıl pırıl tertemiz inancı sağlam muttaki biri olan Recai Kutan yeni kurulan FP ye genel başkan oldu. Recai beyin yumuşak kişiliği ilk anda herkes tarafından sempati ile karşılandı.Ama zaman geçtikçe işler iyiye gitmiyordu. Çünkü Recai Bey hala partinin Genel Başkanı değil Recai abisiydi.Arkadaşları,Milletvekilleri,belediye başkanları,hatta kıdemli teşkilat mensupları bile Recai abi diye hitap ediyorlardı.Sonunda parti parçalandı ikiye bölündü.

Şimdi AKP şapkasını önüne koyup iyi düşünmelidir.” Ahmet abi mi?” yoksa Sayın Başbakanımı? “Ahmet hoca mı?” Karar vermezseniz FP'nin akıbeti sizin içinde kaçınılmaz son olacaktır.

CHP ve HDP'nin “üst akıl” tarafından programlandırılıp proje olarak piyasaya sürülmesinin karşısında ciddi önlemler alıp genel başkanlarının arkasında dimdik durmaları gerekmektedir.Bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanın açık desteğinin olamayacağını da düşünürsek safların daha bir sıklaşması gerektiğini düşünüyorum.

CHP ve HDP'nin bugünkü vaatlerini asla küçümseyin.Bu vaatler Gerçekleştirilemeyecekte olsa buna inanacak yüzde 7-8 bir seçmen topluluğunun varlığını asla unutmayın.CHP'nin yüzde 35 demesi boşuna değil.Hafızanızı biraz zorlarsanız,ülkede adı “yolsuzlukla” anılan bir Genç Parti ve onun genel başkanı Cem Uzan vardı.Adamın hiçbir siyasi geçmişi olmamasına rağmen mazotu bir liraya ekmeği yirmi kuruşa satacağım gibi absürt vaatlerle yüzde 6,50 oy aldı.Yani pilav üstü dönerlerle bu kadar oy alınan bir seçmen tabanından bahsediyorum.Ben bu absürt akıl dışı vaatlerin seçmen nezdinde karşılık bulacağına inanıyorum,siz ve yerel yönetimleriniz seçmeni ciddiye almayan tavrını sürdürdüğü sürece.

Daha önce SP VE BBP ile ittifak yapmayı kibriniz yüzünden, Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmayı kaçırdınız.Bari bu seçimlerde başbakana sahip çıkında iktidarı kaçırmayın.

Bir zahmet o muhteşem gövdelerinizi yerinden kaldırın da seçmenin ayağına birkaç kere gidiverin.Bu seçimde kimse size altın tepside sunmayacaktır iktidarı.Bu şımarık tavrınızdan, layüsel hareketlerinizden, umarsız ve tepeden bakmacı tavırlarınızdan vazgeçmezseniz hezimet sizin için kaçınılmaz olacaktır.Sarayın 400 milletvekili isteğini rüyanızda bile göremezsiniz.

Cumhurbaşkanına ve başbakana yazık etmeyin!

Birde teşekkür etmek istiyorum.Ben 1982 den beri gıda toptancılar çarşısında ticaretle uğraşıyorum.AKP kurulduğundan beri ilk defa geçtiğimiz hafta bir milletvekili adayı çarşımızı ziyaret etti.Esnafın derdini dinleyemese de en azından hal-hatır sordu. Sayın Uğur Kaleli'ye teşekkür ediyorum.Şehrin Belediye Başkanları bile kendi seçim zamanlarında köşklerinde otururken Uğur beyin ziyareti bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.