Bugün beyaz örtülere bürünmüş beyaz bir Konya’ya uyandık… Ağaçlar, evler, caddeler, kaldırımlar, araçlar her yer özlenen karla kaplıydı. Beklediğimiz, özlediğimiz bu manzara, seçim dedikoduları, iş dünyasında dönen dedikodular ve olmaması gereken fitnelerle kararan içimizi biraz olsun beyazlattı aslında…

*** *** ***

Malum olduğu üzere şehir olarak yoğun bir haftayı geride bıraktık. Şeb-i Arus, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi ziyareti, belediye başkan adayları belirleme süreçleri derken ayın sonuna geldik. 

*** *** ***

Bütün bu temponun ardından gelinen noktada herkesin şu an merak ettiği şey ise ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağı. Uğur İbrahim Altay’ın devamı ile rahat bir nefes alan Konya, şimdi başta merkez ilçeler olmak üzere belediye başkan adaylarının kim olacağını merak ediyor. 

*** *** ***

Özellikle yüzde 70 AK Parti seçmenin sahip olan Konya’da en fazla merak edilen adaylarda AK Parti Adayları. 

*** *** ***

Henüz ilan edilmedi. Ama kulisler ve siyasilerle yapılan görüşmelerden çıkarılan isimler yayılıyor. 

*** *** ***

Selçuklu’da Ahmet Pekyatırmacı ile seçime gidileceği, Meram’ın yine değişeceği ve Mustafa Kavuş isminin aday olacağı, Karatay’da ise tecrübeli belediyeci ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’nden tanıdığımız Hasan Kılca beyin aday olacağı yüzde 90 gibi. 

*** *** ***

‘Siyaset bu son dakikaya kadar ne olacağı belli olmaz’ görüşünü kenara atamasak da, bu isimler ön plana çıktı. Tanıdığımız kadarı ve yaptığımız araştırmalar neticesinde her 3 isim de koltuğa yakışacak isimler.

*** *** ***

Umarız şehrimiz adına hayırlı olur. Bizim beklentimiz, çalışan, gayret gösteren, halkı dinleyip her daim kapısı açık olan, ihlaslı ve samimi idarecilerimizin şehri yönetmesidir. Çünkü bu şehir en iyileri her zaman hak etmiştir.

*** *** ***

ASGARİ ÜCRET…

Bitirmeden bir de asgari ücreti değerlendirelim. Malum 2020 TL olarak açıklandı. İşçilerimiz; ‘daha iyisi olabilirdi ama fena rakam değil’ yorumunda bulunurken, işveren rakamı biraz yüksek buldu. 

*** *** ***

Burada yapılması gereken hamle; işçinin hakkının verilip, işverenin yükünün hafifletilmesi. Yani vergide indirim yapılarak işverene de destek olunmalı. Bu benim değil işverenlerin de ortak görüşü.  

*** *** ***

İşçilerimiz de tabiki rahat geçinebileceği ücreti almalı. Firmaları da işçi çıkarmak zorunda bırakmayacak dokunuşların yapılması şu görüntü itibariyle elzem gibi….