Bu dönemde beslenmenize dikkat edin. En büyük çözümlerden biri evde kalmak olsa da bu dönemde bağışıklığı güçlendirmek için sağlıklı yaşam şart. Birçok araştırmalarda da kanıtlanmış olan Fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve kaliteli bir uyku bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Şu kadar saat spor yaparsak, illaki sadece şu besinleri yersek bu hastalığı önleriz diye bir yargı kullanmamız yanlıştır çünkü hiçbir besin tek başına mucize değildir. Bize en yararlı uygulama yukarıda da belirtmiş olduğum fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve uykudur. Ve en önemli diğer bir konuda kişisel hijyen ve evde kalmaktır. Ellerinizi sık sık yıkamak, sosyal mesafeyi korumak en güzel çözümlerden birisidir.

Bağışıklık, organizmanın herhangi bir hastalığa karşı savunma gücüdür. Doğuştan olabilir, hastalığa geçirerek veya antijeni vücuda vererek sonradan da kazanılabilir.  Sağlıklı beslenmeye devam ettiğiniz noktada zaten ilk önlemler alınıyor demektir.

Özellikle sıcak günlerde önümüze ne gelirse yemeyi tercih etmekten ziyade sağlıklı seçimler yapın. Bağışıklığınızı güçlendirmek için ara öğünlerde de sağlıklı besinler tüketin.

Sabaha sağlıklı bir kahvaltı sonrası öğle yemeyi ve günü akşam yemeğiyle kapattığınızda araya sıkıştırılacak ara öğünlerin de sağlıklı olmasına dikkat edin. Her daim paketli ürünlere yönelsek de paketli ürünlerinde artık sağlıklıları da mevcut.

Tüketecek olduğunuz ara öğünlere küçük dokunuşları kendiniz yapın.

Süt, kefir, yoğurt, ayran bağışıklığınız için iyi gelirken sıcak günlerde sizi dinç tutacak sağlıklı atıştırmalıklar olur. Probiyotikli besinleri tercih edebilirsiniz.

Mevsiminin meyveleri tercih etmek antioksidan açısından oldukça yararlı.

Kuru meyveleri de tercihlerinize kesinlikle ekleyin.

Yağlı tohumlar hem lezzet açısından hem de sağlık açısından tercihlerinize ekleyin. Gün içerisindeki beslenmenize de çeşitlilik sağlayın. Ama Yağ alımı, kilo kontrolü açısından önemli olduğu için yağlı tohumların tüketim miktarlarına dikkat edilmelidir.

Enerji değerleri yüksekken vitamin minerallerden zengindir.

Meyveli yoğurtlarınızla ara öğünlerinizi tatlandırın.

Tahıllı sandviçlerle tok kalma sürenizi uzatabilirsiniz.

Tatlı tercihleriniz de yulaflı bitter çikolatalı pudingler yapın.

Kahve yanı yulaflı büsküviler veya ezmeli barlar tercihleriniz arasına girebilir.

Grissini, leblebi, yağsız mısır da ara öğünleriniz de yer alabilir.

Hazır meşrubatlardan ziyade kendi mutfağınızda sağlıklı içecekler hazırlayın. Meyveli kremasız milkshakeler deneyebilir, taze meyvelerin suyundan yararlanabilir, süte kakao ya da tarçın ekleyebilir, ayanı nane salatalık ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Unutmayın ana öğünleriniz kadar ara öğünleriniz de oldukça önemli

Sağlıcakla kalın…