Süper Lig'de 2021-2022 sezonu heyecanı geçtiğimiz ağustos ayında başladı. Türkiye'nin 13 ilinden 20 takım, 282 gün sürecek toplam 380 maçlık periyotta, her takım sahada başarılı olmak adına büyük bir gayret ve özveri gösteriyor. 2021- 2022 futbol sezonu pazartesi günü oynanan maçlar ile sona erdi. Anadolu’nun kartalı İttifak Holding Konyaspor sahasında son maçta Beşiktaş’ı ağırladı. Konyaspor güzel oynadığı futbol karşısında son dakikalarda Ahmed Hassan’ın müthiş gölü ile 3 puanı almaya bildi. Sezonun başından bu yana Konyasporlu futbolcular, İlhan Palut Hoca ve Teknik ekibin uyum içerisinde birlikteliği ve aile ruhu Konyaspor’un sezonu 2. sırada tamamlamasını sağladı. İnşallah ikinci yarıda da bu aile ruhu Konyaspor’un sezon sonunda istediği yerde belki de şampiyon olarak tamamlamasını sağlayacak.

Özellikle ilk yarıda istenilen ölçüde dolduramadığımız stadyumu 2. yarıda doldurmamız gerektiğine inanıyorum. Yine Konyaspor sahasındaki mücadelesinin ardından skor ne olursa olsun desteğimizi de sezon sonuna kadar sürdürmemiz gerekiyor. Maç öncesinde sosyal medya hesaplarında gösterdiğimiz birlikteliği stadyumda takımımızı desteklerken göstermemiz gerektiği kanaatindeyim.

Kimi basın kuruluşları ve sözde spor yorumcuları ilk yarıda Konyaspor’un başarısını görmezden gelse de 2. yarı itibariyle bu bakış açısının değişeceğini düşünüyorum. İnşallah bu yorumcular 2. yarıda gösterilecek performans ile sezon sonunda Konyaspor’u konuşmak ve görmek zorunda kalacaklar. Konyaspor ligin ilk yarısında gösterdiği başarı ile tam bir taktik takımı olduğunu da göstermiş oldu. Konyaspor’un bu başarısının arkasında göreve geldiği günden bu yana futbol hırsı, disiplini, duruşu ve oynattığı futbol ile adını altın harflerle yazdıran İlhan Palut Hoca ve ekibini de başarılarından dolayı kutluyorum. İlhan Palut Hocanın maçın arından düzenlenen basın toplantısında da dediği gibi bu sezon İttifak Holding Konyaspor için fırsat sezonu. Bu yıl başta Konyaspor olmak üzere Anadolu takımları gösterdi ki artık 3 büyük diye bir kavram kalmadı.

Konyaspor, İlhan Palut Hoca ve teknik ekibi ile Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk yarısında çıktığı 19 maçta 11 galibiyet, 6 beraberlik, 2 mağlubiyet, 32 atılan gol, 15 yenilen gol ile 39 puanı almayı hak etti. Konyaspor’un maçın ardından yaptığı paylaşımda da belirttiği gibi "Biz Anadolu'nun ta kendisiyiz." Konyaspor’un yakaladığı bu başarısına karşın 2. yarıda evimizde ve deplasmanda oynanacak maçlarda Konya’yı TBMM çatısı altında temsil eden Konya Milletvekili, siyasi parti İl Başkanları ve yöneticilerini daha çok görmek istediğimizi de buradan belirtmek isterim. 2021-2022 sezonunun ilk yarısını Konyaspor’un iyi bir yerde tamamlamasında emeği olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanlarına, İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimizle… Konyaspor’un bu başarısına 41 kere maşallah demeden geçemeyeceğim