Konyaspor, geçtiğimiz gün Eskişehirspor'u yenerek daha önceki haftalardan kalan nefes darlığını giderdi ve rahat bir nefes aldı.

Aslında Gençlerbirliği maçında kaçan 2 puan haricinde diğer iki maçtaki sonuçlar çokta şaşırtıcı değildi. Sanırım biz biraz abarttık.

Başakşehir hem saha avantajını hem de takım olma avantajını kullanarak bizi mağlup etti. Bizde takım olma olgusu biraz daha iyi olsa fark yemezdik.

Yenildiğimiz bir diğer maç ise Fenerbahçe. Milyon dolarlar harcanarak kurulmuş Fenerbahçe'nin, düşük bütçeli Konyaspor'u kendi evinde yenmesi gayet normaldi.

İleri uçta daha becerikli olsak maç bizim lehimize dönebilirdi. Konyaspor'un defans hattı dersine iyi çalışıp görevini yerine getirdi.

Eskişehirspor maçında ilk ve ikinci yarı olmak üzere iki Konyaspor vardı. Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe maçından sonra yaptığı, 'Agresif ve saldırgan oyunumuzu biraz daha yakalamaya çalışacağız' açıklaması maçın ikinci yarısında etkili oldu.

Bu saldırgan ve agresif oyunu ikinci 45 dakikaya yaymasını bilen Konyaspor ikinci kez geriye düşmesine rağmen maçı kazandı.

Konyaspor'un ilk 45 dakikadaki oyunundaki etkisizliğin bir diğer nedeni de; yeni teknik direktörü, taraftarı ve futbolcularıyla kenetlenmiş olan Eskişehirspor'un diri oyunuydu.

Aykut Kocaman ikinci yarıda takımına istediği oyunu oynattı ve Eskişehirspor'u standartlarına döndürdü.

Konyaspor'u şimdi 5 maçlık zor bir süreç bekliyor. (Ligdeki maçlara grup grup bakmayı da sanırım Aykut Kocaman'dan öğrendik)

Şansımızın tutmadığı ve ligde flaş takım olabilecek bir Rizespor, kurduğu kadro ile adından söz ettiren bir Antalyaspor, iki senedir yaptığı çıkış ile üst sıraları zorlayan bir Kasımpaşa, kurduğu kadroya rağmen alt sıralarda olan ancak her an çıkışa geçmeye hazır olan bir Bursaspor ve lig lideri Beşiktaş.

Hedeflenen 1,5 puan ortalamasına ulaşmak için bu maçlardan Konyaspor'un 7 puan çıkarması gerekiyor.

Şunu içeride yeneriz, dışarı şundan puan alırız diyemiyorum. Çünkü ilk haftalardaki tahminlerim tutmadı ve Konyaspor sürpriz sonuçlar aldı.

Ligin ilk yarısını istediğimiz ortalama ile bitirdiğimiz takdirde ikinci yarı bu ortalamayı yükselteceğimizi düşünüyorum. İnşallah Rize maçı ile başlar ve bunu başarırız.

Son olarak biraz teşekkür etmek istiyorum; 90 dakika boyunca Konyaspor'un yanında olan, maçın ikinci yarısında yaptığı baskı ile gollerde büyük sahibi olan Konyaspor tribünlerine, Eskişehir'den gelen misafirlere yemek ikramında bulunarak Konyaspor adının en iyi şekilde anılmasına katkı sağlayanlara, 4 puan ile ligin dibinde bulunan takımın peşinden çıkarsız bir şekilde gelerek, özlediğimiz deplasman tribününü görmemize sebep olanlara..