Konyaspor bu hafta evinde Trabzonspor'u misafir ediyor. Her iki takım için de büyük önem taşıyan bir karşılaşma olacak bu mücadele.  Her iki takımda hedeflerinden kopmamak için sahaya çıkacak.

Torku Konyaspor ligde kalıcı olabilmek için bu mücadeleyi kazanmak isteyecek. Ligde son dokuz maça girildiği bu dönemde son dört maçını kaybetmeyen Konyaspor bu müsabakadan da galip çıkıp ligde kalma adına biraz daha rahat bir nefes almak istiyor.

Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarından birere, Kasımpaşa ve Karabük maçından üçer puan alan Konyaspor bu dört maçta hanesine 8 puan yazdırdı. Yani maç başına iki puan ortalama ile oynadı. Ligde düşme korkusu yaşayan bir ekip için son dört maçında sekiz puan alarak maç başına puan ortalamasını yakalamak başarılı bir grafik olarak yorumlanabilir.

Geride kalan haftalar itibari ile Konyaspor topladığı 31 puanla ligde 10. Sırada bulunuyor. Düşme hattında bulunan Balıkesir ve Karabük ile arasında 13 puan, Erciyes ile 10 puanlık bir fark var. Çok büyük aksilikler olmazsa bu üç takımın düşmekten kurtulmasının zor olduğu söylenebilir.

Sadece Erciyesspor'un kendisinden yedişer puan önde bulunan Eskişehir ve Sivas'ı matematiksel olarak yakalama ihtimali var.

Ama bir gerçek var ki bu sezon düşme hattındaki şekillenme yukarıya göre daha çabuk oluştu. Konyaspor'un arka arkaya topladığı puanlar hele Karabük önünde deplasmanda alınan üç puan altın şekillenmesinde bir hayli etkili oldu.

Ligde yirmi altıncı haftaya gelinmesine rağmen şampiyonluk için üç aday halen nefes nefese bir mücadele içerisinde. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe birer puan farkla bu yarışı sürdürüyorlar. Sanırım bu mücadele ligin son haftalarına kadar devam edecek.

Gelelim Konyaspor'un Trabzon ile yapacağı maçın önemine.

Bu sezon Avrupa'da istediğini bulamayan Karadeniz ekibi şansını gelecek sezon bir kez daha denemek istiyor. Bunun için de lig sıralamasında ilk dördün içine girmesi gerekiyor. Şu anda kırk üç puana sahip ve averajla beşinci sırada bulunuyor. Dördüncü sırada yine kırk üç puana sahip olan Başakşehir bulunuyor. Başakşehir, Beşiktaş deplasmanına gidiyor. Karşılaşmanın favorisi Beşiktaş! Çünkü bu maçı kaybeden bir Beşiktaş Şampiyonluğa giden yolda büyük yara almış olur.

Peki Başakşehir kaybederse ne olur? İşte bu sorunun cevabı Konyaspor- Trabzon maçının sonucunda saklı. Başakşehir kaybeder, Trabzon kazanırsa Trabzon rakibine üç puan fark atar. Trabzon berabere kalırsa rakibine bir puan fark atar. Kaybedilecek bir maç sonucu ise Trabzon için hiç de iç açıcı olmaz.

Trabzon'un kaybetmesi halinde her halükârda kazanan taraf Başakşehir olacak. Ayrıca kırk bir puanla pusuda bekleyen Bursa için de umutlar tekrar yeşerecektir.

Bu maçı Konyaspor da şüphesiz kazanmak isteyecektir.

Çünkü kendisinden birer puan üstte bulunan Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu'nu geçme fırsatı yakalayacak ayrıca 34 puanlı Gaziantepspor'u yakalama umudu doğacaktır. Belki de Trabzon karşısında alınacak bir üç puan Konyaspor'un ligi yedinci sırada tamamlamasına yardımcı olacaktır.

Biz buradan sadece olabilecek senaryoları yazıyoruz. Maçın sahada oynandığını hiçbir zaman unutmadık. Bütün istediğimiz kara ellerin karışmadığı temiz bir lig!

Konyaspor'a Trabzonspor karşısında başarılar diliyorum.