Yıllarca coğrafya derslerimizde okuduk ezberledik durduk TÜRKİYE'NİN JEOPOLİTIK POZISYONU dedik ama sadece ezberde kaldı galiba bugün hala bir çok insanımız bu konumun ne anlama geldiğini kavrayamıyor. Gençlerimiz dillendirip üzerine yorum bile yapmıyorlar. Biraz bölgemizi kendimizi tarihimizi sahiplensek zihnimizde açıldığımız mecra fenomenlerin dünyasından ABARTILI VE SAHTE dünyasından ibaret olmasa keşke.

   Evet bugün gençleriyle oturup iki lafın belini kırmak istiyorsanız iyi bir takip kitlesi olan Modern ailesinden ayrı evde, güya kendi ayakları üzerinde durabilen!  Gece istediği saatte evden çıkıp istediği saatte eve dönebilen, her gün en az bir marka! Alışverişi yapabilen biriyseniz şanslısınız. Gençlerin hem zihni hem bilinçaltı sizin hayat görüşünüze fikir dünyanıza açık demektir. HEMDE DAHA VIDEO ‘YU IZLEMEDEN YORUM YAPACAK KADAR AÇIK! Yanlış duymadınız videonun altında bir çok kez bu itirafı görebilirsiniz. Bir insan içeriğini bilmediği bir konu hakkında nasıl bu kadar rahat yorum yapabilir.

Sözde özgür ruhlu gençlerimiz bir akımın peşinde hunharca koşuyor şartsızca kabul ediyorlar. Özgünlüğü savunan dinamik ruhumuz video da gördüğü en ufak bir şeyin nereden alındığını merak edip video bitmeden siparişini çoktan veriyor bile. Maalesef böyle en acı tarafı ise ne fenomenler yerli ne içerik yerli nede kullanılan materyaller yerli. Bu resmen zihin dolandırıcılığı vezninin için henüz hiçbir önlem alınmış değil.  Ülkemizin bekası için sınır ötesinde yaptığımız operasyonların daha titizini “ZİHİN ÖTELERİMİZDE“ de yapmalıyız. 

    Artık herkes kanal açıp fenomen olma sevdası ile yanıp tutuşuyor kanalı için destek bile istiyor ben kimseye hesap vermem diyen bireyler o gün ne yedeğinin, ne girdiğinin, ev düzeninin hatta çantasında ne olduğunun raporunu veriyor, hatta bazen kötü yorumlara maruz kalıp linç edilebiliyor. 

   Evet kabul etmeliyiz ki internet ve sosyal medya hayatımızın büyük bir kısmını kapsıyor artık “Online“ olmalıyız çağımıza uyum sağlamalıyız  çünkü artık bazı siyasetçiler mesajlarını Sosyal medya üzerinden  veriyorlar. Ama bu kontrolsüzce paylaşım takip birçok nükleer saldırıdan daha tehlikeli! Bir an önce bu platform düzenlenmeli kullanıcılar bilinçlendirilmeli, dedikodu kazanı ya da istihbarat materyali olmaktan çıkartılmalı ki (insanların toplumsal   istihbarat almaları için özel bir çaba harcamalarına gerek kalmıyor) Bir kere her devlet kendi platformuna televizyonlarda ki çocuk kilidi misali Millet kilidi koymalı milli değerlerimiz kaybedilmemeli, yaş sınırı kesinlikle olmalı çünkü birçok çocuk yapmak istediği meslek sorulduğunda “youtuber" olmak cevabını veriyor! Zihinler kolaylaşıyor çocuk okuyup öğrenmek yeni bir şeyler üretmek yerine her gün kendi hayatımı videoya alırım izledikçe oturduğum yerden para kazanırım diye düşünüyor. 

    Çocukları üzerinden bu mecrada para kazanan ebeveynlere değinmiyorum bile. Büyüyene kadar kendi takipçi oranını artırsın kendi hayatımı kurşun diye çocuklarına kanal açan anne babalar bile var. Sürekli bu video ve sınırsız oyun oyuncak arasında büyüyen bir çocuktan nasıl bir gelecek beklenebilir ki! Hayatını misyonların önünde yaşayan bir çocuk gelecekte güzel yorum almadan takip ve beğeni sayıları olmadan nasıl kendi ayakları üzerinde durabilir?

  Peki ne yapılmalı o zaman? Teknolojinin zirvede olduğu bir çağdayız doğru, hatta uzay çağı denen çağa doğru koşuyoruz! Elbette wifi lerimizi kapatıp evde dünyadan habersiz yaşayamayız (günümüzde alışverişler bile artık bu platform üzerinden yapılıyor) ama içeriği düzenleyip kontrollü bir kullanım için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.

 Elbette ki fayda veren güzel kanallarımız var ama sayıları ve TAKİPÇİLERİ oldukça az bu sayfaların sayılarını artırmalıyız. Ve bu sayfalar gerekli merciler tarafından ‘an be an takip edilmeli toplumsal değerlerimiz ve gençlerimizin zihni ile dalga geçen kanallar hemen tespit edilip gerekli önlemler alınmalı. Hatta bakanlıklarımız tarafından düzenlenen cellange olmalı ve katılmak isteyen herkese açılmalı. Bu konu üzerinde Milli eğitin ve Gençlik bakanlığına büyük sorumluluklar düşüyor! Vel hasılı operasyonun en büyüğünün sosyal medyada şahinlerimize yapılması gerekiyor.