Değerli Okuyucular,

Bu haftaki konumuz çağımızın hastalığı olarak bilinen ve birçok kişinin hayat kalitesini düşüren bir durum Fibromiyalji Sendromu… Bu sendrom kas-iskelet sisteminde uzun süreli olabilen, vücutta yaygın ağrı ve hassasiyete yol açan bir yumuşak doku romatizması olarak karşımıza çıkıyor.

Bu konuda bize destek olabilecek bir besin takviyesi Zerdeçal… Yapılan araştırmalar sonucunda Zerdeçal’ın kas ve eklem sağlığı üzerindeki olumlu etkileri gün geçtikçe daha da konuşuluyor ve yüz güldürüyor.

Zerdeçal, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir baharat olarak karşımıza çıkıyor. Yemeklere tat katmanın dışında insan sağlığına da olumlu etkileri var. Etken maddesi olan kurkumin, zencefilgiller familyasından geliyor. Hint safranı olarak da bilinen Zerdeçal bitkinin yumrularından elde ediliyor. 

Zerdeçalın antiinflamatuvar özelliği çok güçlü. Yani iltahapla mücadele etme, yangı önleme konusunda oldukça başarılı. İnflamatuvar durumların tedavisine de destek olarak kullanılan Zerdeçalın literatürlerine baktığımızda ise osteoartrit, romatoid artrit, IBS ya da Alzheimer gibi hastalıkların da tedavisine yardımcı olduğunu görüyoruz.

Önümüzdeki hafta yepyeni bir bitkinin dünyasıyla tanışmak üzere…