Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ulusa seslenerek, milli seferberlik başlattı. Yerelde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da bu konunun nemine dikkat çekti. Milli seferberlik konusunda da katkılarını esirgemeyen ve Konya’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Helvacızade Şirketler Grubu hem istihdam, hem de ülke ekonomisine katkıları ile adından söz ettiriyor.

Helvacızade Şirketler Grubu, Konya’da bulunan genel merkezi, Zade ve Zade Vital tesisleri ile bitkisel yağ ve doğal besleyici gıda takviyeleri üretimini gerçekleştirmektedir. Helvacızade 7 tesis ve 430 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Günümüzde 5 kıtaya ve 85’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Helvacızade 17 kalite ve sistem sertifikasyon belgesi ile üretim yapan ilk ve tek kuruluştur. Faaliyetlerine 1888 yılında helva ve şekerleme üretimi ile başlayan Helvacızade Grubu, 130. hizmet yılında üç farklı iş koluyla, Türkiye’nin önde gelen, köklü ve kurumsallaşmış aile şirketleri arasında yer almaktadır. Gıda ve distribütörlük hizmetleri alanında Zade A.Ş. ile Helvacızade A.Ş., sağlık alanında Zade Vital A.Ş. şirketlerinin sahibi olan Helvacızade Grubu, uluslararası operasyonlarını, Zade Global Inc. Şirketi ile yürütmektedir.

Helvacızade, sahip olduğu Ar-Ge merkezleri ve global ölçekteki Ar-Ge işbirlikleri ile, tohumun doğduğu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz’in bereketli topraklarından elde ettiği bitki ve tohumları yenilikçi ürünlere dönüştürmekte, dünya genelinde ABD ve 85 farklı ülkeye ulaştırmaktadır. Helvacızade Grubu’nun Ar-Ge merkezleri ve üretim tesisleri Konya’da bulunmaktadır. Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’nde, 18 farklı kalite ve sistem belgesiyle, insan hatasından bağımsız üretim yapılmaktadır. 102 bin m² açık, 50 bin m² kapalı alan üzerine kurulu Zade Tesisleri, Türkiye’de kalitesi ISO 9002 Kalite Sistem Belgesi’yle tescil edilen ilk bitkisel yağ tesisi unvanını taşımaktadır. Üretim sürecinin, aynı üstün kaliteyi sürekli olarak üretebilmesi ve insan hatasından bağımsız olması, PLC otomasyon sistemlerinin kontrolüyle sağlanmıştır. Tesisler günlük 400 ton, yıllık 130.000 ton üretim kapasitesine sahiptir. 2018 yılında tamamlanan 16.000 m² kapalı alana sahip dolum ve paketleme ek tesisleri yatırımı kapsamında günlük kapasite 3 kat artırılarak, 1.200 tona çıkartılmıştır. Zade Tesisleri’nde üretilen yemeklik bitkisel sıvı yağ ürünleri Zade, Truco ve Sunilla markaları ile sunulmaktadır. Avrupa’nın GMP standartlarındaki en büyük yumuşak kapsül üretim tesisine sahip olan Helvacızade, Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’nde yıllık 1 milyar yumuşak kapsül üretimi gerçekleştirmektedir. Tesislerin yıllık sert kapsül üretim kapasitesi ise 324 milyondur. Ürün geliştirme ve üretim olanakları ile dünya OTC pazarına yön veren Helvacızade, pek çok uluslararası ve ulusal kurumun güvenilir hammadde sağlayıcısı ve markalı ürün tedarikçisidir.

Dünya genelini etkileyen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından ülkeler sanayileri ve ekonomileri ile adından söz ettirdi. Helvacızade ailesi de bu dönemde büyük bir sorumluluk üstlendi. Zade Global markası ile üretilen besin destek ürünü Amerika’dan dünyaya yayıldı. İçinde bulunduğumuz zorlu koronavirüs süreci, sağlıklı yaşam ürünleri ve bağışıklığa destek ürünleri geliştiren ve üreten Zade Vital'e daha da fazla çalışma sorumluluğu yükledi. Zade Vital bu süreçte başarısı ile Konya’nın dünyaya acılan bir markası oldu. Helvazıcade Ailesi bu dönemde büyük fedakârlık yaparak özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Milli üretimin önemini anladığımız ve Koronovirüs ile mücadele ettiğimiz bugünlerde çok sayıda vatandaşımız sağlıklı besin takviyelere yöneldi. Bu anlamda Zade Vital kalitesi ile adından sıkça söz ettiren bir firma oldu. Amerika’dan Amozon ile dünyaya açıldı. Vatandaşlar olarak bu dönemde paramızın Türkiye’de kalması adına sağlıklı yaşam destek ürünü alırken önceliğimiz Zade Vital olmalı. Bu konuda başta biz Konyalılara büyük görevler düşüyor. Zade Vital’ın sağlıklı yaşam ürünleri bu süreçte güvenilir bir şekilde tercih edebilir. Zade ve Zade Vital tesislerinde üretim oldukça hassas bir şekilde takip ediliyor.

Özellikle bu süreçte Zade Vital’ın başta çörek otu yağı olmak üzere tüm ürünlerini ünlü kalp doktoru Mehmet Öz de tavsiye etti. Ben de bu dönemde Zade Vital’ın ürünlerini güvenle tavsiye ediyorum. Zade Vital markasını ortaya çıkararak bu alanda Türkiye’nin başarasını ispatlanmasına katkı sağlayan Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil, Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Zade Vital Ceosu Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve tüm Zade ve Zade Vital çalışanlarını tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

Son olarak siz değerli okuyucularıma tavsiyem; Koronovirüsten korkmayın, önlem alın, panik yapmayın, moralinizi bozmayın, yaşama sıkı sıkı sarılın... Siz habersiz kalmayın diye biz dışarıdayız. Siz evde kalın kıymetli okuyucularım. Lütfen Sağlık Bakanlığı’nın tedbirlerine uyalım. Baki selamlar. Bu zor günlerde dualarda buluşmak dileğiyle…