İş dünyası bugünlerde oldukça çetrefilli...

Yaşanan siyasi gelişmeler ekonomiye doğrudan etki ediyor. Ekonominin etkilenmesi de işçi işveren ilişkilerinin bozulmasına, iş yavaşlatmaya, işten çıkarılmaya, iş psikolojisinin bozulmasına kadar gidebiliyor...

İnsan huzurlu olduğu ortamda daha verimli çalışır. Daha verimli olur. O iş yerini sahiplenir...

Belki orada yaptığı işin karşılığını maaşla alan bir elemandır, işçidir görünürdü. Ama işçi çalıştığı kurumda huzurluysa, mutluysa, görünmeyen nice bağlar kurar çalıştığı kurumla arasında. 

Sabahleyin kalktığında işe koşar adım gider. Yeri gelir kendisinden taviz verir. Ailesine ayırması gerektiği vakti bile zaman zaman iş yerinde harcayabilir. 

İşini seviyorsa daha başarılı olur. Bu başarı da iş veren tarafından mükafatlandırılırsa iş bitmiştir...

Tıpkı Zade örneğinde olduğu gibi...

Konya'nın dünyaya açılan markalarından biri olan Zade'nin dünden bugüne geliş serüvenini Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'in tatlı dilinden dinleyince başarının anahtarını elinde tutar gibi hissediyor insan...

Kendisiyle yaptığımız bir röportajında Tahir ağabey her gün annesini ziyaret ettiğini, babası ile istişare etmeden de hiçbir işe girmediklerini belirtmişti.

Aile şirketinin nasıl yönetilmesi gerektiğini belki de Konya sanayicisine öğreten isim de Büyükhelvacıgil ailesinden çıktı. 

Zade'den bitkisel yağların çıkarılmasına öncülük eden isimlerden Helvacızade Grubu CEO'su Mevlüt Büyükhelvacıgil, 'Aile Anayasası' kitabı ile aile şirketlerinin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda aile şirketlerine rehberlik etti. 

Yani küp sadece kendisine değil çevresine de mümkün mertebe fayda sağlamaya çalışıyor...

Zade ailesini bu kadar büyük, geniş ve birbirine bağlı kılan en önemli etkenlerden biri de çalışanlarına vermiş oldukları değerdir...

Önceki akşam bu değeri yansıtan güzel bir organizasyona imza atıldı. 

Konya'da helva üretimiyle başlayan, bugün ürün portföyünü ve alanını geliştirip, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kurumu listesinde yer alan Helvacızade Grubu, önceki gün 2016 Yeni Yıl Toplantısı'nın Gala Gecesi'ni organize etti.

Organizasyon tamamıyla çalışanlar üzerineydi...

Yıllardır Büyükhelvacıgil ailesi ile birlikte emek harcayan çalışanlar birer plaketle ödüllendirildi. 

Büyükhelvacıgil ailesi ile birlikte 5-10-20-30 yıldır çalışan emektarların ve Büyükhelvacıgil ailesinin yaşadığı duygusal anlar görülmeye değerdi. 

Büyükhelvacıgil ailesi bu organizasyonla nereden geldiklerini, nasıl geldiklerini unutmadıklarını gösterirken, çalışanlarını da onure etmiş oldu. 

Bu organizasyonla diğer sanayicilere de örnek teşkil edecek bir davranışa imza atıldı. 

Biz de Konya Yenigün Gazetesi ailesi olarak Zade ailesini tebrik ediyor, her daim başarılarla dolu bir iş hayatı diliyoruz...