Konya trafiğinde uygunsuz şekilde gürültüye neden olan motosikletler ve modifiyeli araçların sayısında artışlar gözlendiği söz konusu. 

Araçların trafiği tehlikeye soktukları, çevreyi rahatsız edecek bir şekilde duman ve gürültü çıkarttıkları, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymadıkları, spin attıkları ve drift yaptıkları gözlenmekte. 

Bunlar yasak ama hangi yasağa uyuluyor ki?

Özellikle gençler tarafından modifiye edilip trafiğe sokulan Doğan, Şahin gibi eski araçlar hem ses kirliliği yaratıyor hem de kazalara davetiye çıkarıyor. Düğün ve asker konvoylarında hiçbir trafik kuralını tanımayan bu araçlar nedeniyle pek çok kaza yaşanmakta. 

Bu kazalarda can kayıplarının yaşandığı da bir gerçek. Yüksek ses ve gürültü çıkarması için bu araçların egzozuna takılan donanımlar, çevreyi rahatsız ettiği gibi diğer sürücülerin konsantrasyonunu da bozuyor. 

Gece vaktinden sonra bir yer de alkol alıp sokak ortasında sıfır çekerek çevrede ki insanı rahatsız etmekten ne anlıyorsun sen? 

Evlerin-dükkanların camlarını titreten, hasta insanı yatağından sıçratan, uyuyan bebeği uykusundan uyandıran, diğer sürücüler için yollardaki eşkiya olanlar? Amacınız ne? 

Bu bir tarz… İnsanlar kendini ifade etmek ister…

Yoksa toplumun seviyesini nasıl ölçeceğiz…

Iııım…gerçi evet… Toplumun seviyesini neden ölçüyoruz ki! 

Verdiğimiz eğitimin kalitesizliğini, yozlaşmış aile kültürünü, terkedilmiş milli kültürümüzü ve gariptir çok sahiplendiğimiz "kul Hakkı’na riayet etmediğimizi görürüz!

Bu şekilde davranınca dünyayı kurtardığını düşünen tipler. Faydaları olmadığı gibi zararları da çok.

Modifiyeli araçlar konusuna karşı değilim…

Yalnız, şehir içinde sokaklarda, caddelerde, trafikte yapılan taşkınlığa, aşırı hareketlere, hıza, drifte, ani yapılan frenlere, egzoz seslerine sonuna kadar karşıyım. 

Kimsenin tutkusuna sözümüz yok, olamaz da. Lakin herşeyin bir yeri ve yordamı vardır ve ona göre yapılır.

İşten yorgun argın evine dönmüş bir insanın uykusunu bozarlar, bir annenin zar-zor uyuttuğu bebeğinin uykusunu bozarlar, aldığı ilaçlarla biraz olsun ağrısını dindirip, istirahat etmek isteyen yaşlı amcamızın huzurunu bozarlar…

Evine gitmek isteyen bayan kardeşlerimize laf atarlar, trafikte güvenliği tehlikeye atarlar 

En önemlisi bu cefakâr milletin huzurunu bozarlar. 

Yapmayalım arkadaşlar lütfen biraz duyarlı olalım. Aynı olayların kendinize yapıldığını düşünün öyle hareket edin lütfen!!!