Aslında yazıma başlarken en az Trabzonsporlu futbolcuların sert müdahaleleri gibi sert sözlerle başlamak istiyorum ama bazen istediklerini yapmak ya da yazmak zor olabiliyor. En azından birazda olsa törpülemek gerekiyor. Biz yine törpüleyen taraf olalım... 

Ne demek istediğimi az çok anladınız ancak biraz daha açalım konuyu. Şöyle biraz geriye gidelim sezonun başına. Trabzonsporlu futbolcu Durica, adam öldürmeye gelircesine müdahale ederek Traore’nin ayağını kırmıştı. Konyaspor’un çok umutlu olduğu bir futbolcuyu daha ilk maçtan kaybetmenin üzüntüsünü yaşamıştık. Sonrasında yine durmadı Trabzonspor. Daha doğrusu futbolcu avcıları, meslektaşlarının ayaklarına çalışmayı ihmal etmedi. 

Maalesef yine aynısı oldu. Yine Trabzon’un sözde futbolcuları makasa devam etti. İkinci yarının başlama habercisi olan maçta yine birisi ayaklarına hakim olamadı ve Vedat Bora sakatlandı. Onunda ayağında kırık şüphesi var. Belki o da sezonu kapatmış olacak. 

Ey hakemler, ey federasyon, ey Rıza hoca sizin derdiniz ne? Topla ilgisi olmayan adam kayarak geldiğinde kırmızı olmuyor mu hakem beyler? Bu Trabzonspor’un sapkın topçuları böyle adam öldürürcesine müdahale yapıyor siz neden ağzınızı açmıyorsunuz sayın kravatlılar? Peki, futbolcu dostu Rıza hoca oyuncuların neden bu kadar hırçın? Hiç mi uyarmıyorsun. Karşınıza gelene dalın mı dedin? 

Kusura bakmayın ama ayıp ediyorsunuz. Bir oldu pozisyon dedik olur dedik. Futbolun doğasında var dedik ama ikinci kez aynı senaryo aynı isimler. Yazıktır, terbiyesizliktir. Trabzonspor’un agresifliği sona erdirilmelidir. Biz iyi biliyoruz aslında Trabzonspor’un niye bu kadar gergin olduğunu. Ancak bunun sebebi biz değiliz. Yediremedikleriniz var ise bunu başka alanlarda hazmetmeye çalışın. 

Buradan Konyaspor yönetimine sesleniyorum derhal girişimlerde bulunup Trabzonspor’a gerekli hukuki işlemler başlatılmalı. Ben buna futbolun doğası demem. Burada kasıt var kasıt! Susmayacaksınız, tamam demeyeceksiniz, oldu bittiye getirmeyeceksiniz. Bu adam öldürmeye kasıtlı müdahaleler yapan, gerginlikten beslenen kişilere gereken cevabı vermelisiniz. 

Umarım söylemek istediklerimi birazda olsun törpüleyebilmişimdir. Yani en törpülü hali böyle oluyor. Birileri kırılmasın diye bizimkilerin ayakları kırılmaya devam ediyor bizde böyle tepki veriyoruz. Ancak Trabzonspor daha fazla tepkiyi de hakediyor. 

Son olarak umutluyuz. Son şampiyon olarak Trabzonspor’u elemekten de gururluyuz. Umarım takım daha iyi olacak. Bugün oynanan maç bize bunu gösterdi. Önce ligde üst sıralara çıkacağız ardından kupada yine adımızdan bahsettireceğiz. Ne de olsa Konyaspor finallerin takımı...