Konya'da bugünlerde güzel organizasyonlar yapılıyor...

Her ne kadar ekonomik olarak bir dar boğazdan geçiyor olsak da, güzel ve iyi olan şeyleri yaşıyor olmak sevindiriyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Selçuklu Belediyesi'nin Selçuklu genelindeki bütün lise 2. Sınıf öğrencilerini Çanakkale'ye götürdüğü 'Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor' başlıklı Çanakkale turuna dahil olduk.

Selçuklu Belediyesi'nin böylesi güzel bir organizasyona imza atmış olmasının ne kadar anlamlı olduğunu geçtiğimiz günlerde yazmış ve Selçuklu Belediyesi'nin teşekkürü hak ettiğini belirtmiştik.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay nezdinde Selçuklu Belediyesi'ne teşekkürlerimizi tekraren beyan ederiz...

Konya önceki gün güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

İçinde bulunduğumuz bahar aylarında Konya rengarenk...

Daha önce toprakla buluşan lale soğanları seyrine doyum olmayan bir renk cümbüşü sunuyor şehir genelinde.

Bu renk deryasının içinde gönüller de rengarenk oluyor.

İnsanın içini bir huzur kaplayıveriyor.

Önceki gün Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya 3. Ana Jet Üssü'nde bulunan Türk Yıldızları ekibi ile birlikte tarihe geçecek bir organizasyon düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankarayolu üzerinde bulunan ve Konya'ya kazandırılan Türk Yıldızları Parkı ve Uçak Kafe'nin açılışı gerçekleştirildi.

Aynı açılış çerçevesinde Türk Yıldızları da semada adeta dans etti.

Türk Yıldızları'nı seyretmek için ise Cumartesi günü neredeyse bütün Konya Türk Yıldızları Parkı'na akın etti.

Erken saatte giden parkta kendisine bir yer bulabilmişti. Saatler öğlen vaktini gösterdiğinde ise bırakın parkta yer bulmayı, etkinliğin düzenlendiği alana gidebilmek için yoğun trafikte sabırla beklemek gerekiyordu.

Konya Büyükşehir Belediyesi de otobüslerle etkinliğin yapılacağı Türk Yıldızları Parkı'na Konyalıları taşıdı.

Türkün yıldızları, semanın semazenleri bir anda gökyüzünde belirdi. Alçaktan, yüksekten uçan; yürekleri ağızlara getiren akrobatik hareketler yapan Türk Yıldızları sundukları görsel şölenle tarifi olmayan, doyumsuz bir seyir zevki sunarken; zaman zaman yürekleri ağızlara getirdi.

Türk Yıldızları Parkı'nın bir diğer farkı ise Türkiye'nin havacılık temalı ilk parkı olmasıydı.

Unutmadan!

Türk Yıldızları Parkı'na etkinlik için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüsler kaldırılmış da Konyalılar parka götürülmüştü ya, otobüslerin geri dönüşünü kaçıran ve sayıları azımsanmayacak kadar çok olan bir kitle, parkta adeta mahsur kaldı.

Şehre dönebilmek için otostop yaptı. Birilerinin durup kendilerini şehir merkezine götürmesini bekledi. Kucağında çocuklarıyla bekleyenler, yol kenarında şehir merkezine doğru yürüyen aileler ilginç görüntüler oluşturdu.

Bir güzel haber de yine dün öğlen saatlerinde Eskişehir'den geldi. Bileği bükülmeyen Süper Lig Temsilcimiz Torku Konyaspor, Eskişehir deplasmanından da galibiyetle dönerek, bu güzel bahar mevsiminde Konyalılara bir hediye daha sundu.

Görülen o ki, Konyaspor geliyor... Hem de gümbür gümbür... 2016 yılında Avurpa'nı yenilmeyen tek takımı olan Konyaspor, başarıdan başarıya koşarken, rekor üstüne rekor kırıyor.

Maşallah diyelim de nazar olmasın...