Ramazan Bayram’ını  oldukça coşkuyla geçirdik,ziyaretlerde bulunduk   eş dost beraber olduk. Siyasi kanatta da bayram heyecanı mevcuttu.Bayramlaşmalar gerçekleştirildi. Bazı ilginç  konuşmalara şahit olsak (CHP’ li vekilin bayram mesajından bahsediyorum)da  bayram neşesi Türk siyasetine de neşe getirdi. Ak Parti grubu ve seçmeni için çifte bayram vardı.Bütün partili-seçmen Yeni Kapıda  yepyeni bir ruha daha imza attı.

24 Haziran arefesinde gördük ki  imar  anlayışının aksine yıkım projeleri olan bir siyasi kadromuz da varmış.Seçim  trafiği başladı  başlayalı  yıkma vaadiyle meydanlara gelen muhalefet, tutarsızlığı, vizyonsuzluğu, hedefsizliğine rağmen  hala meydanlara inmektelerdi. Geçtiğimiz hafta sonu  millet gerek yıkım ekibine gerek  batı kanadına  Yeni kapıyı armağan etti ve büyük bir yıkım  yaşattı.

Evet şahit olduk  Ak parti  seçmeni bir kez daha ‘’Beraber ıslandık bu yağmurda’’ dedi ve yağmura  çamura,soğuğa, bayrama  rağmen  Yeni Kapıda’ lardı.Hem muhalefete hem de dünyaya parti-seçmen ilişkisini bir kez daha kanıtlamış oldular, önemli bir  siyaset dersi verdiler hem de çoluk çocuk.

  İster Ak Partili olalım ister olmayalım itiraf etmeliyiz ki tek yürekle hareket eden bir kalabalık  hem de milyonlarla ifade edilen bir kalabalık  gördük.TRT ekranlarından seslenen Demirtaş‘’korkmuyorum!’’ dedi ama milyonlar biz hiç korkmuyoruz sana ve çirkin  işlerine rağmen buradayız biriz ve tek yüreğiz dediler. 

  Ak Parti seçmeni vefa borcunu gösterdi elbette fakat Ak Parti Lideri ve ekibi de kendini kanıtladı bütün vaatlerini profesyonelce bir duruş  ile  tüm dünyaya tek tek seslendirdi. Kimi bu kalabalığı görmek istemedi kimi kinini kustu ama her şeye rağmen ciddi bir destek vardı 24 Haziran öncesi hem kadroya hem de seçmene büyük bir motivasyon oldu.

Tek motivasyon  miting meydanlarında değildi elbette Kandil’den gelen güzel haberlerle hükümetin emin adımlarla yürümesini destekler nitelikteydi. Askerimiz   başarısını tekrar tekrar ıspatladı. Dünya kamuoyunda; Güçlü siyaset, güçlü ve kararlı ordu izlenimi oluştu ve 24 Haziranı bekleyen gizli güçlere de oldukça önemli bir mesaj verildi. Zaten Cumhurbaşkanı miting konuları arasında batı kanadına da oldukça geniş yer ayırarak büyük hayal kırıklığı yaşayacaklarına değindi.

Seçime bu kadar az kalmışken Yeni Kapı hükümete can suyu niteliğindeydi  bir kez daha ‘’devam’’ mesajını  aldı ve yoluna daha güçlü bir bakış yakaladı. Yapılan  tüm kışkırtmalara, provokasyonlara rağmen (Suruç  cinayetinden bahsediyorum)  partili sakinliğini koruyarak vermesi gereken en güzel tepkiyi ortaya koyarak tam not aldı. Kargaşaya ve demokratik yolları tıkayacak yada sekteye uğratacak hiçbir davranışta bulunmadı ve  demokratik  millet anlayışını ortaya koydu. 

Meydanlarda yükselen tek ses vardı  Kanal İstanbul, Millet Parkı, Haliç Bilim Merkezi  ve biz tek yürek  ve bir milletiz  hep birlikte Türkiyeyiz dedi.

  Bekleyip  hep birlikte göreceğiz 24 Haziran sonu herkes emeğinin karşılığını alacak millet  cevabını verecektir, iradesini ortaya koyacaktır vesselam.