Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütüne destek veren ya da bağlantılı olduğu düşünülen 14 bin öğretmenin bulundukları bölgelerden başka alanlara kaydırılacağı ile ilgili bir konuşma yapmıştı. 

Açıklama Türkiye'de gündeme oturdu. Bir çok vatandaş duruma tepkilerini gösterdi. 

Muhalefet partilerinin de desteğiyle bazı sosyal medya sitelerinde de bu durum konusunda gündem oluşturuldu. 

Yaşanan hadise kısa sürede Başbakan Binali Yıldırım öncülüğündeki AK Parti hükümetinde karşılık buldu. Başbakan Yıldırım vatandaşın tepkisini karşılıksız bırakmadı. Önceki yaptığı açıklamada, tespit edilen bu 14 bin öğretmenin açığa alınacağı ve yeni eğitim – öğretim yılında bu öğretmenlere görev verilmeyeceği belirtildi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu  açıklaması ve kararı da yine aynı şekilde gündeme oturdu. Ancak bu kez Başbakan Yıldırım'ın kararı, bütün vatandaşlar tarafından takdir ve teşekkürle karşılandı. Evet, biz de buradan sayın Başbakan'a konuya karşı duyarlılığı ve vatandaşın sesine kulak verdiği için teşekkür ediyoruz. 

Ancak, Türk milletinin vicdanının rahatsız olduğu bu konu gibi, daha bir çok kurum ve kuruluşun da içerisinde bulunan bu tip kişiler, yine Türk milletinin vicdanını rahatsız etmektedir. Sadece öğretmen olarak değil, bugün hastanelerde, üniversitelerde ve bir çok kurum ve kuruluşlarda çeşitli terör örgütleri ile bağlantılı ya da destek veren kişilerin olduğu bir çok kez gündeme gelmiştir.

Tespit edilen öğretmenler konusunda yapılacak bu işlemler doğrudur ancak devletin bu konudaki adımları her alanda gerçekleştirilmelidir. Her türlü terör örgütünü destekleyen, sempatizanlığını yapan hiç kimse, bu devletin maaşını alıp, ekmeğini yiyemez! Milli vicdanlar bu durumdan oldukça rahatsız olacaktır. 

Evet zor bir süreçten geçiliyor. Türkiye'yi yıllardır vampir gibi emen, dışardan beslenen hain FETÖ ile mücadele etmek elbette zor olacaktır. Ancak köklü bir devlet geleneği olan Türk milleti, bu hainleri de temizlemeyi bilecektir. Bu nedenle, FETÖ ile mücadele edilirken, PKK gibi diğer hain unsurlar da unutulmamalıdır. Bu açıdan, Başbakan Binali Yıldırım'ın 14 bin öğretmen konusundaki girişimini destekliyor, bu girişimin tüm kurum ve kuruluşlara sirayet ederek, milli vicdanların rahatlatılmasını bekliyoruz. Saygı, sevgi ve dua ile!