Egosu yüksek 3-5 tane adamın malzemesi olduk aylardır. Komik ama gerçek, ŞEHİT haberlerinden daha çok paylaşılmış Arda-Terim mevzuu.  15 Temmuz darbe girişimi olmasa memleketin 1. haberi olacak, coğrafyamızda bu kadar belirsizlikler mevcutken yapay gündemler ile 1 haftalık milli takım haftasının içine ettik.. Bunlar konuşulmasa Ukrayna, İzlanda maçları morale ihtiyacı olan Türk Milletinin damağında hoş bir tat bıraksaydı ne kadar güzel olurdu. 

Arda Barcelona da oynuyormuş, ülkemizi dünyada temsil ediyormuş bir misyonu varmış mış mış, Fatih Terim bir dünya markasıymış, UEFA Kupasını kazanmış,  Avrupa üçüncüsü Milli Takımın hocasıymış, ligde bilmem kaç kere şampiyonluk yaşamış mış mış!  

Koca koca adamlar televizyonlara çıkıp yalan ve eksik konuşuyorlar, Saf Türk vatandaşının   algısıyla oynuyorlar.  Arda'nın NTV Spor programına konuk oluşunu izliyorum, her üç cümlenin birinde ben diyor, röportajda BENCİLLİK kokuyor, Ben  almadım, istemedim, yapmam, aile terbiyem, şerefim, namusum, haysiyetim diyor, mağduru oynuyor.   Bende insanım burada yanlış yapmışım demiyor.    Birlik ve beraberlik mesajının verilmesi gereken günde MİLLİ TAKIM fotoğrafının içine girmiyor, güya eşortmanının üstünü fermuarlıyor. Komik! 

Fatih Hoca o da ayrı bir telden çalıyor.. Belli ki basın toplantısına sakinleştirici alarak gelmiş. Çok az gördüğümüz üzere bir metin hazırlamış ve bu metnin dışına çıkmamaya gayret ediyor..Yine algı yaratıyor izleyenlerin üzerinde, defalarca kere “MİLLİ TAKIMA ALDIĞIM VE ALMADIĞIM OYUNCULARIM”  cümlesini  kullanıyor. Ama belli ki sorulacak sorulardan tedirgin, ters köşe olmamak için SORU ALMIYOR.Birde diyor ki “Şer cepheleri var, yani üzerime oynuyorlar , kendimi ve oyuncularımı bunlara yedirtmem” Bence biraz hedef saptırıyor ve Arda'nın safında olanlara sesleniyor “ Şer cephelerine karşı beraber hareket edelim, birkaç maç sonra ben sizi tekrar çağıracağım” İlginç ama buda Komik !!!. 

 Belirsizlikler, kararsızlıklar vesaire, vesaire, Ömer Toprak'ın kafasına silah dayayan Milli Takımda Ömer Toprak yok, Ömer Toprak Avrupa'nın büyük takımlarını peşine takıyor Şampiyonlar Liginde banko oynuyor, Milli Takımda stoper yok Ömer Toprak davet edilmiyor! Şimdi ne değişti, Numan formda, Yalçın formda, Hakan Balta iyi durumda, Topal'ı stoper oynattığınızda sahanın en iyisi Ömer Toprak aday kadroda!  ÇELİŞKİ 1

 Caner,Fenerbahçe de kadro dışı iki ay maç oynamamış Avrupa Şampiyonasında Milli Takımın sol beki, bu yıl  Caner  formda istekli arzulu ve dengeli Caner Milli Takımın aday kadrosunda yok ..  Sonra lütfen davet ediliyor. ÇELİŞKİ 2

Arda 6 ay futbol oynamıyor maç eksiği çok fazla sakatlıkları var Avrupa Şampiyonasında takım kaptanı, şimdi kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor Barcelona da atıyor, attırıyor Milli Takım kadrosunda yok.  ÇELİŞKİ 3

Kimse kusura bakmasın bazıları bana kızabilir ama yukarıda ismini zikrettiğim isimlerin hiçbiri benim için ne bir NAİM SÜLEYMANOĞLU, ne bir HALİL MUTLU, ne bir YAŞAR DOĞU,  ne de HAMZA  YERLİKAYA, değiller. 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatlarında Masa Tenisi finalinde, final sayısında rakibini aciz bırakan ABDULLAH ÖZTÜRK  şampiyon olurken beni ne kadar duygulandırdı ve mutlu ettiyse, bu günkü yapay gündemi yaratanlar ve malzeme edenler bir o kadar üzüyor!  

MAÇ YAZISI 

İlk 11'i görünce çift forvet var haaa, takım önde basacak, sağdan soldan ortalar ile rakip bunalacak diyoruz. Hakan sol kenarda sağ ayaklı, Emre Mor sağ kanatta sol ayaklı, yani bu oyuncular çizgiye inip orta yapamaz ters ayakla, demek ki orta yapmayacak, içeri kat edip ara pası verecek, veya şut deneyecekler! Bütün bunlar benim kafamdan uydurduğum iyi niyetli senaryolar. 

Stoperlerin arasına çakılmış Mehmet Topal, onun 10 metre önünde Ozan Tufan forvet ve kanat oyuncuları ile aralarındaki mesafe 30-40 metre ne pas bağlantısı ne de baskı bağlantısı var.. Dolayısıyla Ukrayna hem birinci topları doğru yere baskı görmeden çıkarıyor, hem de geniş alana hızlı çıkacak alan buluyor.  Fatih Hoca dün aldığı sakinleştiricinin etkisinden hala kurtulamamış ilk defa nabzını 90-100'ler civarında görüyoruz. O saha kenarındaki aksiyonlarından eser yok.  

Çabuk çabuk yenilen iki golün ardından bir tepki olur mu ? Seyirci biraz kımıldanıyor forvetlerin ve Emre Mor'un stoper ve beklere bireysel baskıları birkaç duran top ve saman alevi atak girişimleri yine duran top golü ve devre 1-2!. 

Şuçlular belli  oldu, Hakan Balta ve Enes Ünal ikinci devre yok.. Topal stopere, Tolga Ciğerci ön liberoya, Kaan da forvet arkasına yerleşiyor. İkinci devre tek forvet ve beş orta saha ile oyuna başlıyoruz ama ilginç sanki galip takım bizmişiz gibi oyunu kendi alanımızda kullanıyoruz ve Ukrayna'nın üstümüze gelmesini bekliyoruz.  

Tamamen doğaçlama oynanan  ikinci devre değişikliklerde işe yaramıyor, bir baskı var ama değişikliklerin yanlış yapıldığını 70 dakikadan sonra anlıyor teknik ekip. Kreatif oyuncu ihtiyacın var, sadece Emre'nin bireysel yeteneklerine kalmış oyun kurgusu,  Çalhanoğlu günün olmayanlarından birde adamı kenara hapsettin Volkan Şen'i ne olur ne olmaz yüzünden son 15 dakikaya sıkıştırdın. 

Anlaşılan o ki Fatih Hoca basın toplantısı için  yazdığı metne ayırdığı zamanın çok azını Ukrayna Milli Takımını incelemeye ayırmış. Sahada gördüğümüz kadarıyla bir plan çerçevesinde oynayan takım yoktu. Ne pas yapabiliyoruz, ne baskı kurabiliyoruz, nede çabuk kontraya çıkabiliyoruz, tek orijinal tarafımız duran topları iyi kullanıyoruz. Tek silahla savaş kazanılır mı ? Bence ancak günü kurtarırsınız, gerisi rakibin kötü oyununa veya tesadüflere kalır ki işte asıl o zaman hayal kırıklıkları çoğalır. 

Gelelim Lionel Mor'a ya da  Emre Messi'ye, sahada topla değişik bir enerjisi var, eğer çenesini tutmayı öğrenir ve mahalle topçusu modundan çıkartılırsa Dünya Futboluna damga  vuracak yeteneklere sahip.  Asi ve şımarık çocuk  görüntüsü veriyor. Messi'nin ilk Avrupa Kupası maçını hatırlıyorum, İtalyanlar sahada dövmüştü adamı,  ağzını açıp tek kelime söylemedi ve hakemle uğraşmadı ve böyle böyle Messi oldu.  Emre'nin Milli Takımda 5 maçı var Dortmund'da da 15-20 dk süre alıyor.  İyi bir menejere yada akıl hocasına ihtiyacı var Emre'nin, yoksa kısa zamanda Futbolcu Öğütme Makinesi onu da öğütür ve yok eder. 

Gecenin özeti kaçan iki puana üzülmeli mi yoksa 0-2 'den kazanılan bir puana sevinelim mi bilemedim, İzlanda maçında alınacak 3 puan bu geceyi telafi edebilir, Ama o maçı kaybedersek rakipler arayı açar ve gruptan çıkmak yine zor Matematiğe kalır ki sonunda Allah Yardımcımız olsun!