Nasıl yanmayalım? Nasıl üzülmeyelim? Dondurucu havada stada gelen on binlere mi, yoksa saç baş yolduran kaçan pozisyonlara mı üzülelim? Hakem Mete Kalkavan'ın yanlı yönetimine mi, yoksa böyle bir rakibi yenemeyişimize mi yanalım? Hangisine yanalım? Hangisine üzülelim? 

***
Kendisine küfür eden Sneijder'i atamayan Kalkavan, önce faul olmayan pozisyonda ilk sarıyı, itirazdan da ikinci sarıyı göstererek Çamdalı'nı oyundan attı. Aynı cesareti neden Galatasaraylı oyunculara karşı gösteremediği muhakkak sorulmalı. Tamam, hakem tarafsız değil. Buna kimsenin itirazı olmaz. Peki, bizim oyuncularımızın ve oyuncu tercihinde hata yapan hocanın hiç kabahati yok mu? Oyundan atılan kaptan Çamdalı itirazını maç sonuna saklamalıydı. Şartlar ne olursa olsun kaptanın takımı eksik bırakmaya hakkı yok. 
***    

Haftalardır hiçbir varlık gösteremeyen ve Konyalı olmasa Süper Lig'de oynayamayacak Ömer Ali'nin kulübede oturma zamanı gelmedi mi? Bir buçuk sezondur ısrarla forma verilen ama formasının hakkını veremeyen Bajic... Merak ediyorum acaba bir alt ligde oynayabilir mi? Bence o bile zor. Bu oyuncuya verilen şansın yarısı Hora'ya verilseydi belki gol sıkıntımız olmayacaktı.
***
Takımdaki eksiklikler apaçık belliyken bu eksiklikleri görmezden gelen yönetimin hiç kabahati yok mu? Peki şimdiye kadar yapılan haksızlıkları hoşgörü, dostluk ve centilmenlik diyerek sineye çeken, masaya yumruğunu vurmayan ve bu yüzden takımımızın  haksızlığa uğramasına neden olan yönetim suçsuz mu? 
***

Peki ya futbolcular... Süper Lig'in kıymetini bilmeyen ve yetenek olarak bu ligin altında olan futbolcular... Beş metreye pas vermekten ve top kontrolünü yapmaktan aciz futbolcular...
Ümit bağladığımız ama boş kaleye topu göndermekten aciz forvetlerimiz... Genç diye baş tacı yaptığımız ama biz olmasak Süper Lig'i rüyasında bile göremeyecek oyuncularımız...
***

Bu kadar yetenek olarak bu ligin altında olan futbolculardan kurulan bir takımın 17. hafta itibariyle 24 puan toplaması büyük başarıdır. Düşünün bir kere. Kurtarıcı olarak oyuna Amir ve Volkan giriyor. Ne kadar içler acısı bir durum. Henüz zaman varken gerekli transferlerin yapılması gerekir. Lig çok uzun bir maraton. Rakiplerimiz sürekli güçlenirken bizim yerimizde saymamız, ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşamamıza neden olabilir.
***

Taraftar gergin. Taraftar endişeli. Peki taraftar endişesinde haklı mı? Sonuna kadar evet. Rakibin  kendi kendine attığı gollerle kazandığımız  puanları ve son iki haftayı da boş geçtiğimizi hesaba katarsak endişelenmemek mümkün değil. Haftaya yine iç sahadayız. Rakip Rize. Eğer bu maçta da oyuncularımız taraftarın beklediği oyunu sahaya yansıtamazsa felaket bir skor ortaya çıkabilir. İşte ondan sonra homurdanmalar yerini isyana bırakır. Yönetimin, hocanın ve oyuncuların gereğini yapacağına inanıyoruz. Ve tabi ki şansın epeyce bizden yana olmasını istiyoruz. Çünkü şansa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Her zaman, daima ve yalnızca KONYASPOR...