ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Pandemi döneminin İş Hayatına ve Ekonomiye etkilerini azaltma süreçlerinde ASKON olarak aktif rol üstlendiklerini belirterek, iş dünyasının sesi olmaya gayreti gösterdiklerini belirtti.

Sinacı, “ASKON Genel Başkanımız Orhan Aydın liderliğindeki Genel Merkezimiz ve İl Başkanlıkları olarak pandemi sürecinde başta hakları ödenmez sağlık çalışanlarımız, devlet kuruluşlarımız ve halkımız nezdinde etkili bir çalışma sergilediğimizi düşünüyoruz. Gerek Kamu gerekse de özel sektörden ulaşan tebrik ve takdir mesajları ise arkadaşlarımla beni ziyadesiyle mutlu etti.

Bu süreçte çok fazla kamuoyuna yansıtmasak da her gün yeni ve geniş bir perspektif ile olaylar değerlendirilmiş ve gerekli açıklamalar, görüşmeler yapılmıştır. Devlet erkanı ile sürekli irtibat halinde olunup, üyelerimizin ve sanayicilerimizin istekleri ivedilikle iletilmiş ve taleplerimiz disiplinli bir şekilde takip edilmiştir. Faaliyetlerimizin memnuniyet verici bölümü ise bu talep ve dileklerimizin Hükümet tarafında karşılık bulması, hızlı bir şekilde kararlar alınıp uygulamaya konulmasıdır. Özellikle kısa çalışma ödeneğinin kullanılması, kredilerden faydalanılması gibi can suyu olma özelliği içeren devlet desteklerinin yayılması, piyasanın en büyük düşmanı olan karamsarlığın ortadan kaldırılarak, moral oluşması yönünde çaba sarf ettik. Devletimizin fikir ve önerilerimize gösterdiği teveccüh kadar üyelerimizin de tüm tavsiyelerimize, yönlendirmelerimize gösterdiği hassasiyet, duyduğu güven bizleri gururlandırdı” dedi.

ASKON KONYA, 100 BİN MASKEYLE DESTEK OLDU

ASKON’un Pandemi süreci çalışmalarının ekonomi ve iş dünyası ile sınırlı olmadığını dile getiren Başkan Atilla Sinacı, “Sosyal Sorumluluk konusunda da sonuç odaklı ve planlı çalışmalara imza atıldı. Tüm ülkenin en ciddi sorun olan maske tedariği ve kullanımı konusunda da aksiyon alındı. Genel merkezimiz 1 milyon maske hibe kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya en hızlı ve büyük katılımı 100 bin adetle ASKON Konya İl Başkanlığı olarak bizler gerçekleştirdik. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere acil ihtiyaç kapsamındaki kurum ve kişilere maskeleri bizzat giderek hediye ettik. Yine bu dönemde hastanelerde mağdur olan farklı şehirlerden Konya'mıza getirilen COVID-19 pozitif hastaların tüm ihtiyaçları hastane yönetimlerinin işbirliğiyle karşılanmıştır. Konya İl Başkanlığı olarak zorda kalan üyelerimizin ticari ürün satışları, yeni Pazar bulunması, ihracat tahsilat sorunları ve çeşitli tedarikler noktasında elimizi taşın altına koyarak destekler verdik. Yeri gelmişken Maddi Manevi her türlü fedakarlığı yerine getiren başta Yönetim Kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm ASKON Konya üyelerine teşekkür ediyorum. Konya, kendine yakışanı fazlasıyla yaptı” dedi.

‘NORMALLEŞME SÜRECİNE GEÇİŞ ZOR AMA HIZLI OLACAK’

Normalleşme sürecinin başlaması ve bu dönemde yapılması gerekenleri de aktaran Sinacı, “Cumhurbaşkanımız nezdinde bakanlıklarımız yeni normalleşme sürecini başlattı. Böylelikle uzun süredir kapalı olan sektörler yeniden faaliyete başladı. Zor bir sürecin ardından yeniden başlamak birçok iş insanı için kolay olmayacak. Şunun da farkına varmamız çok önemli, ekonomisi, Türkiye Ekonomisinin kat kat üzerinde büyüklüğü sahip ülkelerden çok daha hızlı, daha erken aksiyonlar aldık, bu nedenle Sağlık Yönetimimiz tüm Dünyada parmakla gösterilen bir başarıya imza attı. Temmuz ayından önce beklenmeyen normalleşme sürecine en az 1 ay daha erken giriyoruz, öncelikle bunu takdir etmeliyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, ‘İnsanların en hayırlısı, bütün insanlığa en çok faydası olandır’ diye buyuruyor. Esnaflarımız da devletimizin açıkladığı kurallara mutlaka uymalıdır. Halk sağlığını bütünüyle riske atacak en ufak adımdan kaçınılmalı, devletin sunduğu bu imkan suiistimal edilmelidir. Önce Desteklerin takibi, sonra Yeni Destekler Devletimizin gerek ödeme öteleme, kredi yapılandırması gerekse de destek kredileri ile ilgili aksiyonlarını memnuniyetle karşılıyor, emeği olanlara teşekkür ediyoruz. TOBB Başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlunun da dikkat çektiği üzere Bankaların, özellikle de Şube Yöneticilerinin riske girmemek adına ihtiyaç sahipleri yerine, Şubelerinin hatırlı müşterilerine bu destekleri yararlandırmalarının önüne geçilmeli, takip edilip yaptırımlar uygulanmalıdır. Özellikle vergi ve SGK, Bağ-Kur borçları, prim ödemeleri noktasında yapılacak kolaylıklar sektörlere büyük moral verecek, paranın reel piyasada kalması sağlanacaktır. Tüm bu destekler sağlanırken elbette düzenli ödeme yapanlara da ek bir fayda sağlayarak ödüllendirme yapılarak adalet sağlanabilir. En kabule şayan dua, fiili duadır” diye konuştu.

Konuşmasını dilek ve temenniler ile sonlandıran ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, “Dualarımızı büyük bir iyilik hareketine dönüştürelim. Böyle olağanüstü dönemlerde inançlı insanlar olarak aynı coğrafyada beraber yaşadığımız kişi ve kurumları desteklemek, tarihimizde çokça örnekleri görülen, aziz milletimize yakışan bir tavır olacaktır. Bu zor zamanlarda ev ve dükkan sahibinin kirasını ödeyemeyen kardeşine desteği, işverenin işe gidemeyen çalışanının ücretini vermeye devam etmesi, bir kimsenin alışverişini yapamayan zor durumdaki komşusuna yardımcı olması en büyük duadır. İlahi rahmeti celbedecek, bela ve musibetleri defedecek en büyük dua, bu zor zamanlarda bir iyilik hareketi başlatmaktır. İnşallah en kısa süre içerisinde toparlanmaya girerek, bu süreci ülke olarak atlatacağız. Devlet ve millet ele ele verirsek atlatamayacağımız sorun yoktur” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim