ELEKTRİK FATURALARI HASAT SONUNA ERTELENMELİ

Konyalı çiftçilerin en büyük probleminin elektrik faturaları olduğunu belirten Karaduman; “Konya’mız, Türkiye’deki tarım ihtiyacının yüzde 15’ini karşılamasına rağmen bugün hala Konya’daki üreticilerimizin elektrik ve sulama noktasında çok ciddi mağduriyetler yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Bugün özellikle elektrik faturalarıyla ilgili hasat dönemi halen daha yapılmadan bile faturaların ki ortalama otuz bin TL gibi aylık elektrik faturası ödemesi çiftçilerimizi büyük bir anlamda mağduriyete sevk ediyor. Zaten gübreyle, mazotla ilgili girdi maliyetlerinin oldukça yüksek olması, aynı zamanda sulamayla ilgili problemlerin neticesinde elektrik faturasını ödeme noktasında, çiftçilerimiz büyük bir problemin eşiğinde. Bu anlamda Saadet Partisi olarak çiftçilerimizin, her zaman olduğu gibi bugün de yanında olduğumuzu ve meclis çalışmalarımızda da Saadet Partisi olarak yürüttüğümüz çalışmalarda da bugün mutlaka elektrik faturalarının, su faturalarının, çiftçilerimizin hasat döneminin sonrasında yapılandırılması ve ertelenmesi noktasında bir çalışma yapılmasıyla ilgili önergeler verdik ve çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Üreticimizin özellikle bu elverişsiz koşullarda bile üretimini yapabilmesi ülkemiz açısından son derece önemli ve üreticilerimizin bu gayreti elbette ki her türlü takdirin üzerindendir. Bu anlamda vatandaş olarak her birimize düşen, siyaset üstü olan bu tarım meselesiyle ilgili, bütün siyasi partilerimizi, üreticinin yanında olmaya davet ediyor ve Konya’daki çiftçilerimizin sorunlarına çözüm araması gerektiğini buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bizler, zengin toprakların fakir bekçileri olmayı hak etmiyoruz.” dedi.

BİÇTİĞİMİZ EKİN BORCUMUZA YETMİYOR

Heyetin, tarlada hasat sırasında ziyaret ettiği çiftçilerden birisi de şu açıklamayı gerçekleştirdi; “Biz çiftçilerin birinci olarak su sorunumuz var. Su sorununun ardından sırasıyla elektrik faturaları, gübre ve mazot ücretleri var. En çok sorunumuz su, biz Altınekin çiftçisi olarak su istiyoruz, sonra da elektrik faturalarının ertelenmesini. Her ay en aşağı yirmi beş, otuz bin TL para ödüyoruz. Bu sadece bir kuyudan çekilen suyun elektrik faturası. Sorunumuz ve devletten isteğimiz bu. Bir de buğday destekleri ve fiyatlarının yükseltilmesini istiyoruz. Açıklanan rakamları düşük buluyoruz. Biz çiftçiler en çok da bankalara mağduruz. Şu anda bankalarla aramız hiç iyi değil. Hepimizin, her çiftçinin bankaya borcu var. Hasadı sattığımızda kazancımızı direk bankaya ödeyeceğiz. Bize hiçbir şey kalmayacak. Doğrusunu söyleyelim, kaldırdığımız borcumuzu ödese çok mutlu oluruz ama ödemez şu anda. Borcumuzu ödemek bize yetecek.” dedi.

Heyet, çiftçi ziyaretinin yanı sıra Altınekin’de birtakım ziyaretler de gerçekleştirdi. Altınekin merkezde gerçekleştirilen esnaf ziyaretinin ardından heyet, Altınekin Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Muharrem Dere ve Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu’nu da ziyaret ederek ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim