Türk Kızılayı Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kızılay Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman ve Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, İletişim Başkanlığı tarafından Konya’da kurulan Dijital Gösterim Merkezi’ni ziyaret etti.

İlk olarak 360 derece immersive görsel ve işitsel deneyim alanında, Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı donanmasının Preveze Deniz Zaferi için hazırlanan dijital gösteriyi deneyimleyen davetliler, daha sonra Türkiye’nin Karadeniz, Akdeniz ve Ege’de yapmış olduğu sondaj çalışmalarına dair Mappig Show’u izledi. Dijital gösterim projeksiyon ve hologram alanında ise İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve Mehmet Akif Ersoy hologram Show’unu izleyen davetliler, son olarak bilgi ekranında gerçekleştirilen gösterimde, son yıllarda gittikçe büyüyen ve gelişen Türkiye’nin enerji bağımsızlığı, kurulan santraller ve Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de devam eden çalışmaların neler olduğunu öğrenme fırsatını buldu.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılayı Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Dijital Gösterim Merkezi’nin,  milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizin yanı sıra milli ve yerli ürünlerimizin tanıtılması ve tarihimizin önemli dönüm noktalarının genç nesilleri aktarılması bakımdan önemli bir proje olduğunu ifade ederek, İletişim Başkanlığına teşekkür ettiler.

İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Türk Kızılayı olarak koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalara da değinen Üzülmez, koronavirüsle mücadele eden binlerce hastaya plazma bağışı çağrısında bulundu. Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi’nin “Dünya İlk Yardım Günü” olduğunu belirten Üzülmez,  kaza ve yaralanmalarda hayat kurtaranların yüzde 90’ının ilk yardım uygulayan vatandaşlar olduğunu, temel ilk yardım uygulamalarıyla herkesin her vatandaşımızın birer hayat kurtarıcı olabileceğini söyledi.

KIZILAY’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Suriye’nin El Bab şehrinde şefkat eli Kızılay’a yönelik düzenlenen hain terör saldırısını da kınayan Başkan Üzülmez, “Dünyanın her bölgesinde gece gündüz demeden fedakarca çalışan Kızılay ekibine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şehit olan kardeşimize rahmet, yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim