Uluslararası İmam-Hatip Mezunları (UİHM) Derneği Başkanı Muhammed Hasan Kabir ve yönetim kurulu üyeleri Konya STK’ları Binası’nda düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi. Muhammed Hasan Kabir İmam Hatip ruhunun önemine dikkat çekere ‘buluşmaların ikincisini ‘Selçuklulardan Osmanlıya’ Başlığı altında Ulu diyarı Bursa’da 22-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz’ diye konuştu.

ONLAR TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ

Uluslararası İmam-Hatip Mezunları Derneği Başkanı Muhammed Hasan Kabir, ‘Uluslararası İmam Hatip Kardeşliğinden aldığımız güç ile insanlığın, ilmi, iktisadı ve sosyal gelişimi ümmetin birlik ve dirliği için fayda üretmek’ misyonuyla yola çıktıklarını söyledi. Kabir, “Türkiye’de 2006 yılından bu yana faaliyetlerini devam ettiren Uluslararası İmam Hatip Liseleri, Türk öğrencilerin yanı sıra yurt dışından gelen uluslararası öğrencilere de eğitim veriyor. Uluslararası İmam Hatip Liseleri aynı zamanda; İmam hatip eğitiminin verilmesinin yanı sıra, yurt dışından gelen öğrencileri, Türkiye’yle gönül bağı olan, gönüllü ataşeler olmaları için teşvik ediyor. Uluslararası İmam Hatip Liseleri, henüz çok yeni bir oluşum olmanın getirdiği sorun ve ihtiyaçlarla da mücadele ediyor. Derneğimiz 9 Kasım 2018 de ‘İmam Hatiplik ruhu ve değerlerini yaşayan ve yayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olma’ vizyonuyla yola çıktık” dedi.

İKİNCİ BULUŞMA BURSA’DA

‘Uluslararası İmam Hatip Kardeşliğinden aldığımız güç ile insanlığın, ilmi, iktisadı ve sosyal gelişimi ümmetin birlik ve dirliği için fayda üretmek’ misyonuyla yola çıktıklarını anlatan Kabir, “Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak, başta yaşadığımız sıkıntı ve ihtiyaçları tespit etmek için bir dizi çalışma başlattık. Derneğimizin kuruluşundan bu yana yaptığımız çalışmalar başlıca bunlardır; Öğrenci seçiminde kalite artması, burs sıkıntılarımızın giderilmesi, üniversitelerle işbirliği protokolleri, diploma denkliği getirilmesi, mezunlar arası maddi ve manevi yardımlar, Konya başta olmak üzere temsilcilerimizin bulunduğu illerde aylık mezunlar buluşması, genel merkez olarak yönetim, yürütme ve danışma kurul toplantıları, eğitim amaçlı konferans, panel ve seminerler ve yıllık Türkiye genelinde okuyan uluslararası imam hatip mezunlar buluşması. Bu buluşmaların ikincisini “Selçuklulardan Osmanlıya” Başlığı altında Ulu diyarı Bursa’da 22-26 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Program akışımız şu şekildedir Planladığımız 2. programımızın başarılı ve hayırlı bir şekilde gerçekleşmesini temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞKAN ALTAY’IN BÜYÜK DESTEĞİ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Konya’da yerel yöneticilerden büyük destek gördüklerini ifade eden Uluslararası İmam-Hatip Mezunları Derneği Başkanı Muhammed Hasan Kabir, “Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Bursa Uludağ ve Teknik Üniversite rektörlerimizi, yardımcılarımızı, dekanlarımızı, Ak Parti Bursa Başkanvekili Mustafa Sayılgan, Konya ve Bursa STK başkanlarımıza müteşekkiriz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim